Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Gevulde paprika’s met rijst, kippendij en chorizo

Gevulde paprika's met rijst, kippendij en chorizo

Weinig tijd, maar wel zin in een lekkere maaltijd? Deze gevulde paprika’s zijn ideaal om voor te bereiden. Zo hoef je alleen nog de ovenschaal in de oven te plaatsen en heb je in 20 minuten een heerlijke maaltijd op tafel staan.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding5 minutenKooktijd30 minutenTotale Tijd35 minuten

Ingrediënten
 120 gr basmatirijst
 500 ml kippenbouillon
 3 gele paprika's
 150 gr chorizo
 1 witte ui
 1 rode peper
 1 el olie
 150 gr kippendijfilet, in blokjes
 1 tl gerookte paprikapoeder
 2 saffraandraadjes
 125 gr diepvrieserwten
 400 gr tomatenblokjes in tomatensaus
 4 takjes verse peterselie, fijn gehakt

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de basmatirijst in 10 min. in 500 ml kippenbouillon gaar. Giet de rijst niet af, maar laat de rijst met het overige vocht staan. Dit zorgt ervoor dat de vulling in de paprika’s niet te droog wordt. Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s in een ovenbestendige schaal.

2

Snijd de chorizo in kleine blokjes, snipper de ui fijn en snijd de rode peper in ringetjes. Verhit in een koekenpan 1 el olie en bak hierin de chorizo in 5 min. knapperig. Haal de chorizo uit de pan en bak in het overgebleven vet de gesnipperde ui tot deze glazig is. Voeg de kippendijfilet met paprikapoeder toe en schroei deze rondom dicht (de kip hoeft nog niet gaar te zijn). Voeg de saffraandraadjes, diepvrieserwten, rode peper, tomatenblokjes in tomatensaus en de gekookte rijst toe aan de kip en roerbak deze 3 min. mee.

3

Vul de paprika’s met de rijstvulling en zet de ovenschaal voor 15 à 20 min. in het midden van de oven. Serveer met verse peterselie.

Ingrediënten

Ingrediënten
 120 gr basmatirijst
 500 ml kippenbouillon
 3 gele paprika's
 150 gr chorizo
 1 witte ui
 1 rode peper
 1 el olie
 150 gr kippendijfilet, in blokjes
 1 tl gerookte paprikapoeder
 2 saffraandraadjes
 125 gr diepvrieserwten
 400 gr tomatenblokjes in tomatensaus
 4 takjes verse peterselie, fijn gehakt

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de basmatirijst in 10 min. in 500 ml kippenbouillon gaar. Giet de rijst niet af, maar laat de rijst met het overige vocht staan. Dit zorgt ervoor dat de vulling in de paprika’s niet te droog wordt. Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s in een ovenbestendige schaal.

2

Snijd de chorizo in kleine blokjes, snipper de ui fijn en snijd de rode peper in ringetjes. Verhit in een koekenpan 1 el olie en bak hierin de chorizo in 5 min. knapperig. Haal de chorizo uit de pan en bak in het overgebleven vet de gesnipperde ui tot deze glazig is. Voeg de kippendijfilet met paprikapoeder toe en schroei deze rondom dicht (de kip hoeft nog niet gaar te zijn). Voeg de saffraandraadjes, diepvrieserwten, rode peper, tomatenblokjes in tomatensaus en de gekookte rijst toe aan de kip en roerbak deze 3 min. mee.

3

Vul de paprika’s met de rijstvulling en zet de ovenschaal voor 15 à 20 min. in het midden van de oven. Serveer met verse peterselie.

Gevulde paprika’s met rijst, kippendij en chorizo

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.