Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Rijkelijk belegde desembroodjes

Belegde desembroodjes

Zin in een goed belegde boterham? Kies eens voor desembrood. Deze broodsoort wordt zonder gist bereid en is rijk van smaak. Wij beleggen het brood op drie verschillende manieren. Ga jij voor brie met frambozen, parmaham en mozzarella of gerookte zalm en dille-erwtenspread?

NiveauBeginner

Voorziet in3 Porties
Voorbereiding30 minuten

Ingrediënten desembrood met brie, munt en frambozen
 5 plakjes brie
 1 takje desembrood
 1 tl balsamicocrème
 4 frambozen
 3 blaadjes munt
Ingrediënten desembrood met parmaham, mozzarella en aardbeien
 1 snee desembrood
 1 tl roomboter
 3 plakken parmaham
 2 aardbeien
 3 mini mozzarellabolletjes
 4 basilicumblaadjes
Ingrediënten desembrood met gerookte zalm en dille-erwtenspread
 100 gr tuinerwten, gekookt
 4 gr verse dille
 150 gr zuivelspread
 Peper en zout
 1 takje desembrood
 20 gr gerookte zalm
 1 radijsje
Extra keukenbenodigdheden
 Staafmixer

Bereidingswijze desembrood met brie, munt en frambozen
1

Leg de plakken brie op 1 snee desembrood. Verdeel de basamicocrème over de brie en top het broodje af met frambozen en blaadjes munt.

Bereidingswijze desembrood met parmaham, mozzarella en aardbeien
2

Besmeer 1 snee desembrood met roomboter en beleg met parmaham. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd doormidden. Top het desembrood af met de mozzarellabolletjes, aardbeien en basilicumblaadjes.

Bereidingswijze desembrood met gerookte zalm en dille-erwtenspread
3

Pureer de tuinerwten en dille met een staafmixer. Schep de zuivelspread door de erwtenpuree en breng op smaak met peper en zout.

4

Besmeer 1 snee desembrood met de zelfgemaakte dille-erwtenspread. Verdeel de gerookte zalm over het desembrood.

5

Snijd de radijsjes in plakjes en top hier de boterham mee af.

Ingrediënten

Ingrediënten desembrood met brie, munt en frambozen
 5 plakjes brie
 1 takje desembrood
 1 tl balsamicocrème
 4 frambozen
 3 blaadjes munt
Ingrediënten desembrood met parmaham, mozzarella en aardbeien
 1 snee desembrood
 1 tl roomboter
 3 plakken parmaham
 2 aardbeien
 3 mini mozzarellabolletjes
 4 basilicumblaadjes
Ingrediënten desembrood met gerookte zalm en dille-erwtenspread
 100 gr tuinerwten, gekookt
 4 gr verse dille
 150 gr zuivelspread
 Peper en zout
 1 takje desembrood
 20 gr gerookte zalm
 1 radijsje
Extra keukenbenodigdheden
 Staafmixer

Instructies

Bereidingswijze desembrood met brie, munt en frambozen
1

Leg de plakken brie op 1 snee desembrood. Verdeel de basamicocrème over de brie en top het broodje af met frambozen en blaadjes munt.

Bereidingswijze desembrood met parmaham, mozzarella en aardbeien
2

Besmeer 1 snee desembrood met roomboter en beleg met parmaham. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd doormidden. Top het desembrood af met de mozzarellabolletjes, aardbeien en basilicumblaadjes.

Bereidingswijze desembrood met gerookte zalm en dille-erwtenspread
3

Pureer de tuinerwten en dille met een staafmixer. Schep de zuivelspread door de erwtenpuree en breng op smaak met peper en zout.

4

Besmeer 1 snee desembrood met de zelfgemaakte dille-erwtenspread. Verdeel de gerookte zalm over het desembrood.

5

Snijd de radijsjes in plakjes en top hier de boterham mee af.

Goed belegde desembroodjes

Tip: Dille-erwtenspread over? Deze is ook heerlijk als dip tijdens een borrel.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.