Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Griekse wraps met krokante kip

Griekse wraps met krokante kip

Maak een reis naar Griekenland met deze frisse, krokante wraps. Gevuld met onder andere de bekende tzatziki en homemade krokante kip. Lekker makkelijk, want de kip met een knapperig korstje bak je heerlijk krokant en bruin in de oven.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 2 kipfilets
 150 gr cornflakes, ongezoet
 100 gr tarwebloem
 2 eieren
 Peper en zout
 1 komkommer
 2 el zwarte olijven plakjes
 ½ rode ui
 1 takje verse peterselie
 200 gr Griekse yoghurt
 2 el olijfolie
 1 tl knoflookpoeder
 2 volkoren tortilla’s
 100 gr feta

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de kipfilets in reepjes. Zet 3 schaaltjes klaar, vul 1 schaaltje met de cornflakes, 1 met bloem en 1 met geklutste eieren. Meng flink wat peper en zout door de bloem. Haal de kipreepjes door het ei, vervolgens door de bloem, nogmaals door het ei en dan door de cornflakes. Leg de kipreepjes in een ovenschaal en bak in 15 à 20 min. gaar en goudbruin in de oven.

2

Snijd ondertussen de helft van de komkommer in plakjes en de ui in ringen. Snijd de peterselie fijn.

3

Rasp de andere helft van de komkommer en knijp al het vocht eruit. Maak tzatziki door de Griekse yoghurt te mengen met de geraspte komkommer, olijfolie, knoflookpoeder en de peterselie.

4

Smeer de tortilla’s in met de tzatziki en vul met plakjes komkommer, olijven, ui, krokante kip en verkruimelde feta. Serveer eventueel met extra tzatziki.

Ingrediënten

Ingrediënten
 2 kipfilets
 150 gr cornflakes, ongezoet
 100 gr tarwebloem
 2 eieren
 Peper en zout
 1 komkommer
 2 el zwarte olijven plakjes
 ½ rode ui
 1 takje verse peterselie
 200 gr Griekse yoghurt
 2 el olijfolie
 1 tl knoflookpoeder
 2 volkoren tortilla’s
 100 gr feta

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de kipfilets in reepjes. Zet 3 schaaltjes klaar, vul 1 schaaltje met de cornflakes, 1 met bloem en 1 met geklutste eieren. Meng flink wat peper en zout door de bloem. Haal de kipreepjes door het ei, vervolgens door de bloem, nogmaals door het ei en dan door de cornflakes. Leg de kipreepjes in een ovenschaal en bak in 15 à 20 min. gaar en goudbruin in de oven.

2

Snijd ondertussen de helft van de komkommer in plakjes en de ui in ringen. Snijd de peterselie fijn.

3

Rasp de andere helft van de komkommer en knijp al het vocht eruit. Maak tzatziki door de Griekse yoghurt te mengen met de geraspte komkommer, olijfolie, knoflookpoeder en de peterselie.

4

Smeer de tortilla’s in met de tzatziki en vul met plakjes komkommer, olijven, ui, krokante kip en verkruimelde feta. Serveer eventueel met extra tzatziki.

Griekse wraps met krokante kip

Probeer ook eens deze rode bietenwraps: lekker én voedzaam!

Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

Anne de Joyeuse Very Limoux: bij dit kip gerecht een frisse chardonnay, met aroma’s van hooi, acacia, citrus, perzik en brioche. Vol met smaak, complexiteit en romigheid die passen bij de kip, tzaziki en knoflook.

Bestel je wijn bij Vanouds de Zwaan. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.