Griekse Wraps Met Krokante Kip
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Griekse wraps met krokante kip

Maak een reis naar Griekenland met deze frisse, krokante wraps. Gevuld met onder andere de bekende tzatziki en homemade krokante kip. Lekker makkelijk, want de kip met een knapperig korstje bak je heerlijk krokant en bruin in de oven.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept griekse wraps met krokante kip

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de kipfilets in reepjes. Zet 3 schaaltjes klaar, vul 1 schaaltje met de cornflakes, 1 met bloem en 1 met geklutste eieren. Meng flink wat peper en zout door de bloem. Haal de kipreepjes door het ei, vervolgens door de bloem, nogmaals door het ei en dan door de cornflakes. Leg de kipreepjes in een ovenschaal en bak in 15 à 20 min. gaar en goudbruin in de oven.
2
Snijd ondertussen 1/2 van de komkommer in plakjes en de ui in ringen. Snijd de peterselie fijn.
3
Rasp de overige komkommer en knijp al het vocht eruit. Maak tzatziki door de Griekse yoghurt te mengen met de geraspte komkommer, olijfolie, knoflookpoeder en de peterselie.
4
Smeer de tortilla’s in met de tzatziki en vul met plakjes komkommer, olijven, ui, krokante kip en verkruimelde feta. Serveer eventueel met extra tzatziki.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via