Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Hard seltzer perzik-citroen met fruitijsblokjes

Hard seltzer perzik-citroen met fruitijsblokjes

Hard seltzer is een overgewaaide trend uit Amerika: een verfrissend alcoholisch drankje met bruisend water en een subtiele smaak. Het caloriearme drankje is mateloos populair en daarom maken wij een zomerse variant met perzik, citroen en fruitijsblokjes.

NiveauBeginner

Voorziet in1 Portie
Voorbereiding5 minutenTotale Tijd4 uren 5 minuten

Ingrediënten ijsblokjes
 ½ perzik
 2 plakjes citroen
 4 frambozen
Ingrediënten Hard Seltzer
 40 ml vodka
 25 ml vers citroensap
 25 ml vlierbloesemsiroop
 260 ml bruiswater met perziksmaak
 1 takje munt
Extra keukenbenodigdheden
 Ijsblokjesvorm

Bereidingswijze ijsblokjes
1

Maak de ijsblokjes minimaal 4 uur van tevoren door een ijsblokjesvorm te vullen met kleine stukjes perzik, citroen en frambozen en hier water overheen te schenken. Houd wat fruit apart ter decoratie. Zet de ijsblokjes in de vriezer en laat ze in ongeveer 4 uur bevriezen.

Weinig tijd? Gebruik heet water en de ijsklontjes zijn sneller bevroren.

Bereidingswijze Hard Selzter
2

Mix de vodka met citroensap en vlierbloesemsiroop en schenk in een mooi glas. Voeg vervolgens de fruitijsblokjes toe en schenk hier het bruiswater overheen.

3

Rijg een smal partje perzik en een framboos aan een satéprikker en snijd het schijfje citroen schuin in. Plaats deze op de rand van het glas en leg de prikker schuin over de rand. Maak het drankje af met een takje munt.

Ingrediënten

Ingrediënten ijsblokjes
 ½ perzik
 2 plakjes citroen
 4 frambozen
Ingrediënten Hard Seltzer
 40 ml vodka
 25 ml vers citroensap
 25 ml vlierbloesemsiroop
 260 ml bruiswater met perziksmaak
 1 takje munt
Extra keukenbenodigdheden
 Ijsblokjesvorm

Instructies

Bereidingswijze ijsblokjes
1

Maak de ijsblokjes minimaal 4 uur van tevoren door een ijsblokjesvorm te vullen met kleine stukjes perzik, citroen en frambozen en hier water overheen te schenken. Houd wat fruit apart ter decoratie. Zet de ijsblokjes in de vriezer en laat ze in ongeveer 4 uur bevriezen.

Weinig tijd? Gebruik heet water en de ijsklontjes zijn sneller bevroren.

Bereidingswijze Hard Selzter
2

Mix de vodka met citroensap en vlierbloesemsiroop en schenk in een mooi glas. Voeg vervolgens de fruitijsblokjes toe en schenk hier het bruiswater overheen.

3

Rijg een smal partje perzik en een framboos aan een satéprikker en snijd het schijfje citroen schuin in. Plaats deze op de rand van het glas en leg de prikker schuin over de rand. Maak het drankje af met een takje munt.

Hard seltzer perzik-citroen met fruitijsblokjes

Tip: Vervang de vlierbloesemsiroop door frambozensiroop voor een zoetere en nog fruitigere variant!

Borrel gepland? Verras je gasten naast deze hard seltzer ook met deze oranchello spritz!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.