Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Hartige cannelloni Moederdag taart

cannelloni taart

Moederdag: de dag waarop alle moeders extra in het zonnetje gezet worden. Er wordt druk geknutseld en gekokkereld, en ook wij doen natuurlijk graag mee! Met deze hartige cannelloni taart zorgen we voor een smakelijke verrassing voor mama. 

Foodie Judith van My Food Blog leerde je in een online workshop deze leuke cannelloni taart maken. Check de workshop op onze Instagram.

NiveauGemiddeld

Voorziet in6 Porties
Voorbereiding5 minutenKooktijd25 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 450 gr gezeefde tomaten passata
 1 tl gedroogde tijm
 ½ tl gedroogde basilicum
 1 pak (volkoren) Honig lasagnebladen
 600 gr diepvriesspinazie
 500 gr ricotta
 1 (biologische) citroen, rasp
 Zwarte peper en zout, naar smaak
 Optioneel: geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicum

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 160°C. Meng de passata met de tijm en basilicum en verdeel over de bodem van het bakblik.

2

Breng een pan water aan de kook. Blancheer hierin de lasagnebladen ieder ongeveer 3 min. en haal uit het water met een tang. Snijd doormidden en rol op.

3

Bak de spinazie samen met de ricotta op laag vuur in een pan. Laat afkoelen en breng op smaak met citroenrasp, peper en zout. Plaats de lasagnerolletjes rechtop op de passata.

4

Vul een spuitzak met de ricottavulling. Spuit de ricottavulling in de lasagnerolletjes. Strooi hier eventueel nog Parmezaanse kaas over. Plaats het bakblik in het midden van de oven en bak de cannelloni taart 15 min. Garneer eventueel met verse basilicum.

Tip: niet in het bezit van een spuitzak? Gebruik een hersluitbare plastic zak. Vul met het mengsel en druk naar één hoek. Knip het hoekje af en klaar is je zelfgemaakte spuitzak.

Ingrediënten

Ingrediënten
 450 gr gezeefde tomaten passata
 1 tl gedroogde tijm
 ½ tl gedroogde basilicum
 1 pak (volkoren) Honig lasagnebladen
 600 gr diepvriesspinazie
 500 gr ricotta
 1 (biologische) citroen, rasp
 Zwarte peper en zout, naar smaak
 Optioneel: geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicum

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 160°C. Meng de passata met de tijm en basilicum en verdeel over de bodem van het bakblik.

2

Breng een pan water aan de kook. Blancheer hierin de lasagnebladen ieder ongeveer 3 min. en haal uit het water met een tang. Snijd doormidden en rol op.

3

Bak de spinazie samen met de ricotta op laag vuur in een pan. Laat afkoelen en breng op smaak met citroenrasp, peper en zout. Plaats de lasagnerolletjes rechtop op de passata.

4

Vul een spuitzak met de ricottavulling. Spuit de ricottavulling in de lasagnerolletjes. Strooi hier eventueel nog Parmezaanse kaas over. Plaats het bakblik in het midden van de oven en bak de cannelloni taart 15 min. Garneer eventueel met verse basilicum.

Tip: niet in het bezit van een spuitzak? Gebruik een hersluitbare plastic zak. Vul met het mengsel en druk naar één hoek. Knip het hoekje af en klaar is je zelfgemaakte spuitzak.

Hartige cannelloni Moederdag taart

Wat ga jij vanavond eten? Kijk hier voor meer inspiratie!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.