Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Hartige taart met vis en spinazie

Hartige taart met vis en spinazie

Deze groene hartige taart is goed gevuld met onder andere ansjovis, tonijn en spinazie. Het groene deeg zorgt voor een opvallende kleur op tafel. Ideaal als stevige avondmaaltijd of in kleine stukjes als hapje op de borrelplank.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding20 minutenKooktijd45 minutenTotale Tijd1 uur 5 minuten

Ingrediënten
 900 gr groene taartdeeg met spinazie
 150 gr bloemkoolroosjes
 2 uien
 1 el olie
 300 gr tomaten passata
 500 gr diepvriesspinazie
 30 gr ansjovisfilet
 4 takjes munt
 100 gr olijven, in ringen
 150 gr tuinerwten
 50 gr kappertjes
 200 gr tonijn, op waterbasis
 3 takjes tijm
 Peper en zout
 1 tl oregano
 2 eieren
Extra keukenbenodigdheden
 Ronde springvorm ø 26 cm

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180°C. Haal het hartige taartdeeg uit de verpakking en laat ontdooien. Breng een grote pan water aan de kook en gaar de bloemkool in 2 min. Giet de bloemkool af en leg in koud water.

2

Snipper de uien fijn. Verhit olie in een pan en bak de ui glazig. Voeg de tomaten passata toe en bak 2 min. mee. Roer vervolgens de diepvriesspinazie door de tomaten tot deze ontdooid is.

3

Snijd de ansjovisfilets klein en de munt en tijm fijn. Voeg de bloemkool, ansjovis, olijven, erwten, kappertjes, tonijn, tijm en munt toe aan de spinazie. Breng het geheel op smaak met peper, zout en oregano.

4

Bekleed een springvorm met bakpapier. Kneed 1/3e van de vellen taartdeeg samen tot een bal deeg. Rol het deeg uit tot één grote plak en bedek hier de onderkant van de bakvorm mee. Herhaal dit voor de zijkant en leg één plak klaar voor de bovenkant. Schep de vulling in het deeg. Klop de eieren los en giet 1½ ei over de vulling. Dek de vulling af met de plak deeg en smeer de bovenkant in met het overige ei.

5

Plaats de taart voor 40 min. in de oven.

Ingrediënten

Ingrediënten
 900 gr groene taartdeeg met spinazie
 150 gr bloemkoolroosjes
 2 uien
 1 el olie
 300 gr tomaten passata
 500 gr diepvriesspinazie
 30 gr ansjovisfilet
 4 takjes munt
 100 gr olijven, in ringen
 150 gr tuinerwten
 50 gr kappertjes
 200 gr tonijn, op waterbasis
 3 takjes tijm
 Peper en zout
 1 tl oregano
 2 eieren
Extra keukenbenodigdheden
 Ronde springvorm ø 26 cm

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180°C. Haal het hartige taartdeeg uit de verpakking en laat ontdooien. Breng een grote pan water aan de kook en gaar de bloemkool in 2 min. Giet de bloemkool af en leg in koud water.

2

Snipper de uien fijn. Verhit olie in een pan en bak de ui glazig. Voeg de tomaten passata toe en bak 2 min. mee. Roer vervolgens de diepvriesspinazie door de tomaten tot deze ontdooid is.

3

Snijd de ansjovisfilets klein en de munt en tijm fijn. Voeg de bloemkool, ansjovis, olijven, erwten, kappertjes, tonijn, tijm en munt toe aan de spinazie. Breng het geheel op smaak met peper, zout en oregano.

4

Bekleed een springvorm met bakpapier. Kneed 1/3e van de vellen taartdeeg samen tot een bal deeg. Rol het deeg uit tot één grote plak en bedek hier de onderkant van de bakvorm mee. Herhaal dit voor de zijkant en leg één plak klaar voor de bovenkant. Schep de vulling in het deeg. Klop de eieren los en giet 1½ ei over de vulling. Dek de vulling af met de plak deeg en smeer de bovenkant in met het overige ei.

5

Plaats de taart voor 40 min. in de oven.

Hartige taart met vis en spinazie
Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

Gamay Noir “Les Pierres Dorées”: bij deze hartige taart kies ik een sappige, frisse rode wijn, maar wel één met pit. Deze Beaujolais combineert dat heel mooi.

Met code EAT10 bestel je hem nu hier met 10% korting bij Vanouds de Zwaan.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.