Hartige Taart met Vis en Spinazie
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Hartige taart met vis en spinazie

Deze groene hartige taart is goed gevuld met onder andere ansjovis, tonijn en spinazie. Het groene deeg zorgt voor een opvallende kleur op tafel. Ideaal als stevige avondmaaltijd of in kleine stukjes als hapje op de borrelplank.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept hartige taart met vis en spinazie

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
1u 5min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Haal het hartige taartdeeg uit de verpakking en laat ontdooien. Breng een grote pan water aan de kook en gaar de bloemkool in 2 min. Giet de bloemkool af en leg in koud water.
2
Snipper de uien fijn. Verhit olie in een pan en bak de ui glazig. Voeg de tomaten passata toe en bak 2 min. mee. Roer vervolgens de diepvriesspinazie door de tomaten tot deze ontdooid is.
3
Snijd de ansjovisfilets klein en de munt en tijm fijn. Voeg de bloemkool, ansjovis, olijven, erwten, kappertjes, tonijn, tijm en munt toe aan de spinazie. Breng het geheel op smaak met peper, zout en oregano.
4
Bekleed een springvorm met bakpapier. Kneed 1/3e van de vellen taartdeeg samen tot een bal deeg. Rol het deeg uit tot één grote plak en bedek hier de onderkant van de bakvorm mee. Herhaal dit voor de zijkant en leg één plak klaar voor de bovenkant. Schep de vulling in het deeg. Klop de eieren los en giet 1½ ei over de vulling. Dek de vulling af met de plak deeg en smeer de bovenkant in met het overige ei.
5
Plaats de taart voor 40 min. in de oven.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis
  • Ei
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via