Kip Hawaï, oftewel kip met ananas! Deze tropische combinatie is heerlijk met kerriemayonaise. Serveer er een frisse salsa bij en je hebt binnen 20 minuten een heerlijke maaltijd op tafel.
Snipper de rode ui. Rasp de schil van de sinaasappel en pers de sinaasappel uit. Hak de jalapeño peper en munt fijn. Snijd de ananasblokjes klein en haal de blaadjes van de romaine sla los.
Meng de ananas, sinaasappelrasp en -sap, munt, jalapeño peper, rode ui en olie tot een salsa. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de pitabroodjes 5 minuten in een voorverwarmde oven op 220℃. Gril de kipburgers 8-10 minuten in een grillpan op middelhoog vuur. Meng ondertussen de mayonaise en kerrie tot een kerriemayonaise.
Snijd de pitabroodjes open, beleg met 2 blaadjes sla en 3 el salsa en leg hier de kipburger op. Besmeer de bovenkant van het broodje met de saus en leg op de burger.
Ingrediënten
Instructies
Snipper de rode ui. Rasp de schil van de sinaasappel en pers de sinaasappel uit. Hak de jalapeño peper en munt fijn. Snijd de ananasblokjes klein en haal de blaadjes van de romaine sla los.
Meng de ananas, sinaasappelrasp en -sap, munt, jalapeño peper, rode ui en olie tot een salsa. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de pitabroodjes 5 minuten in een voorverwarmde oven op 220℃. Gril de kipburgers 8-10 minuten in een grillpan op middelhoog vuur. Meng ondertussen de mayonaise en kerrie tot een kerriemayonaise.
Snijd de pitabroodjes open, beleg met 2 blaadjes sla en 3 el salsa en leg hier de kipburger op. Besmeer de bovenkant van het broodje met de saus en leg op de burger.
Bekijk hier onze andere burger recepten!
Laat een reactie achter