Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Hawaï kipburger met ananassalsa

Kip Hawaï, oftewel kip met ananas! Deze tropische combinatie is heerlijk met kerriemayonaise. Serveer er een frisse salsa bij en je hebt binnen 20 minuten een heerlijke maaltijd op tafel.

NiveauBeginner

Voorziet in4 Porties
Prep Tijd5 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 1 rode ui
 1 sinaasappel
 1 jalapeño peper
 7 takjes munt
 250 gr ananasstukjes
 1 krop romaine sla
 1 el olie
 Peper en zout
 4 pitabroodjes
 4 kipburgers
 4 el mayonaise
 1 el kerriepoeder
Keukenbenodigdheden
 Rasp
 Kommetje
 Oven
 Grillpan

Bereidingswijze
1

Snipper de rode ui. Rasp de schil van de sinaasappel en pers de sinaasappel uit. Hak de jalapeño peper en munt fijn. Snijd de ananasblokjes klein en haal de blaadjes van de romaine sla los.

2

Meng de ananas, sinaasappelrasp en -sap, munt, jalapeño peper, rode ui en olie tot een salsa. Breng op smaak met peper en zout.

3

Verwarm de pitabroodjes 5 minuten in een voorverwarmde oven op 220℃. Gril de kipburgers 8-10 minuten in een grillpan op middelhoog vuur. Meng ondertussen de mayonaise en kerrie tot een kerriemayonaise.

4

Snijd de pitabroodjes open, beleg met 2 blaadjes sla en 3 el salsa en leg hier de kipburger op. Besmeer de bovenkant van het broodje met de saus en leg op de burger.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 rode ui
 1 sinaasappel
 1 jalapeño peper
 7 takjes munt
 250 gr ananasstukjes
 1 krop romaine sla
 1 el olie
 Peper en zout
 4 pitabroodjes
 4 kipburgers
 4 el mayonaise
 1 el kerriepoeder
Keukenbenodigdheden
 Rasp
 Kommetje
 Oven
 Grillpan

Instructies

Bereidingswijze
1

Snipper de rode ui. Rasp de schil van de sinaasappel en pers de sinaasappel uit. Hak de jalapeño peper en munt fijn. Snijd de ananasblokjes klein en haal de blaadjes van de romaine sla los.

2

Meng de ananas, sinaasappelrasp en -sap, munt, jalapeño peper, rode ui en olie tot een salsa. Breng op smaak met peper en zout.

3

Verwarm de pitabroodjes 5 minuten in een voorverwarmde oven op 220℃. Gril de kipburgers 8-10 minuten in een grillpan op middelhoog vuur. Meng ondertussen de mayonaise en kerrie tot een kerriemayonaise.

4

Snijd de pitabroodjes open, beleg met 2 blaadjes sla en 3 el salsa en leg hier de kipburger op. Besmeer de bovenkant van het broodje met de saus en leg op de burger.

Hawaï kipburger met ananassalsa

Bekijk hier onze andere burger recepten!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.