Gyoza’s behoren tot één van onze favoriete gerechten uit de Oosterse keuken! De Japanse gyoza’s zijn kleine deegpakketjes met een sappige vulling van vlees of groenten. Naast dat je gyoza kant-en-klaar kan kopen in de winkel, kan je er ook voor kiezen om zelf in de keuken aan de slag te gaan. Extra leuk om het traditionele gerecht daarna te serveren als borrelhapje tijdens een avond met vrienden of familie!
Gyoza’s lijken misschien ingewikkeld om te maken, maar zelf gyoza maken is helemaal niet zo moelijk. Wanneer je gyoza’s gaat maken kun je kiezen voor het gebruik van kant-en-klare gyoza vellen of maak het gyoza deeg zelf met bloem en water. In dit gyoza recept vullen we de kant-en-klare gyoza vellen met een vulling van gehakt, paksoi, lente-ui en andere smaakmakers. Na het bereiden van de gyoza vulling kun je de pakketjes gaan vullen en bereiden in de pan. Zo maak je met dit gyoza recept binnen een half uur zeker extra indruk op je gasten.
Niet alleen op de borreltafel zijn Japanse dumplings een perfecte aanvulling, maar ook bij een rijsttafel kunnen de gyoza’s niet ontbreken! Probeer bijvoorbeeld ook eens deze gyoza met garnaal. Maak het recept af met een zelfgemaakte zoete chilidip!
De vulling van gyoza kan met verschillende ingrediënten worden bereid. Een klassiek streetfood gerecht is de gyoza met kip. De gyoza vullen we met kipgehakt gemengd in gember, sojasaus, sesamolie en witte peper. Met de zelfgemaakte dipsaus top je de kip gyoza helemaal af! Wanneer ga jij de chicken gyoza proberen?
Gyoza’s kunnen worden gebakken, gestoomd of gekookt. Om de gyoza’s gaar te krijgen is het belangrijk om de gyoza’s te stomen of te koken. Na het gaarkoken van de gyoza’s kun je de gyoza’s bakken om een krokant laagje te krijgen voor een extra bite.
Maak de gyoza’s helemaal af met jouw favoriete gyoza dipsaus! Een aantal aanraders zijn sojasaus, chilisaus, rijstazijn of ga voor een zelfgemaakte gyoza dipsaus. Kies zelf welke saus jij het lekkerste vind en dippen maar!
De Japanse gyoza’s zijn kleine Aziatische deeghapjes gemaakt van dunne deegvellen. Naast de gyoza’s met kip, garnaal of gehakt kun je er ook voor kiezen om de gyoza’s te vullen met een groentenbasis. Zo is er voor ieder wat wils! Serveer de gyoza’s op een borrelplank, de rijsttafel of maak er een maaltijd van. Zo geniet je met de pittige dumplingsoep van een smaakvolle bouillon gevuld met kip gyoza’s.
Heb jij er al eens van gehoord? Smashed gyoza belegd met de lekkerste ingrediënten! In dit recept beleggen we de dumplingvellen met garnaal, bosui, srirachamayonaise en sesamzaadjes. Probeer de Oosterse streetfood hapjes snel zelf!
Vind je dit leuk?
Over dit onderwerp
Gemaakt door Eatertainment