We weten dat gnocchi een pastasoort is, maar er zit ook aardappel in. Hoe zit dat nou? Gnocchi is een Italiaanse pastasoort die in Nederland vooral met aardappel en meel wordt bereid, ook wel genoemd ‘Gnocchi di patate’. Maar in Italië maken ze ook andere varianten, zoals de ‘Gnocchi alla Romana’, wat wordt gemaakt van griesmeel en ‘Gnocchi di farina’, gemaakt van bloem. Verder wordt het deeg bereid met ei en kaas. Dit wordt dan samen gekneed, uitgerold en in kleine stukjes gesneden. Wist jij trouwens al dat de karakteristieke vorm van deze pastasoort zorgt dat de saus extra goed blijft plakken?
Het woord gnocchi (spreek uit als: njokkie) betekent letterlijk ‘klonten’. Dit omdat het er soms een beetje uitziet als een klontje pasta op je bord. Maar dit klinkt niet altijd even aantrekkelijk, dus noemen wij het een zacht kussentje pasta vol liefde. En als je iets met liefde bereid, is het altijd lekker!
Omdat wij jou willen inspireren om met liefde te koken delen wij een paar heerlijke gnocchi recepten met je om uit te proberen. Veel kookplezier!
Cottage pie met gnocchi
Aangezien gnocchi deels van aardappel wordt gemaakt, kan je net zo goed een gerecht met aardappel gewoon compleet vervangen door gnocchi. In dit traditioneel gerecht met rundergehakt, spekjes en groenten hebben we het uitgeprobeerd en is er een heerlijke cottage pie met een twist uitgekomen!
Gnocchi met chorizo-tomatensaus
Een smaakvol gerecht vol kruiden en specerijen. De Spaanse worst geeft echt een kick aan deze pasta en is mooi in balans met de zachte gnocchi en romige mozzarella. Binnen 25 minuten op tafel en niet te veel ingrediënten, dus lekker makkelijk!
Romige gnocchi met tonijn en courgette
Van een goede romige pasta houden we allemaal. Maar deze combinatie van ricotta en gnocchi samen met tonijn en courgette past zó goed bij elkaar, dat je deze creamy gnocchi straks elke week op tafel wil zetten. Hebben we je al benieuwd gemaakt?
Ricotta gnocchi met broccolipesto
Zin om een keer de handen uit de mouwen te steken en zelf gnocchi te maken? Wij helpen je! In dit vegetarische recept maak je een heerlijke ricotta gnocchi met pesto van broccoli. Een smaakexplosie in de mond, maar ook een lust voor het oog!
Een gerecht om iets langer de tijd voor te nemen, maar dan zet je wel iets speciaals op tafel. Met deze maaltijd ga je richting de klassieke pasta pesto, maar dan met dille in plaats van basilicum. Samen geserveerd met een witvisje is dit een heerlijk gerecht om van te genieten!
Vind je dit leuk?
Over dit onderwerp
Gemaakt door Eatertainment