Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Kip uit de oven met wortel en mandarijn

Geef een frisse draai aan je kipgerecht met onze kip uit de oven met wortel en mandarijn. De regenboogwortelen en gele biet zorgen voor een kleurrijke touch.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding20 minutenKooktijd30 minutenTotale Tijd50 minuten

Ingrediënten
 250 gr gele biet
 600 gr regenboogwortelen
 4 el olie
 2 tl 5 spice specerijenmelange
 Peper en zout
 400 gr scharrelkipfilet
 6 mandarijnen
 1 citroen
 2 el honing
 4 steranijs
 3 takjes munt

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de gele biet en snijd in partjes. Snijd de wortelen in
gelijke plakjes. Breng ruim water aan de kook en blancheer de wortelplakjes en bietjes 10
min. Giet af en zet apart.

2

Meng 1 el olijfolie met de 5 spice specerijen, peper en zout en marineer hierin de kipfilet.

3

Boen 2 mandarijnen schoon en halveer ze. Boen 4 mandarijnen en de citroen schoon en
rasp de schil. Pers de geraspte mandarijnen uit. Meng het mandarijnensap met de honing,
steranijs, 3 el olijfolie, peper, zout en de helft van alle rasp en schep door de biet en
wortelen.

4

Schep alles in een ovenschaal en leg de kipfilet er bovenop, samen met de 4 halve
mandarijnen. Bak 25-30 min in het midden van de oven. Verwijder nadien de steranijs, deze
is niet eetbaar.

5

Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd in reepjes. Meng de munt met de rest van de
citrusrasp. Snijd de kip in stukjes.

6

Serveer de kip met de groenten en verdeel over elke kipfilet een kleine hoeveelheid
citrusmunt.

Ingrediënten

Ingrediënten
 250 gr gele biet
 600 gr regenboogwortelen
 4 el olie
 2 tl 5 spice specerijenmelange
 Peper en zout
 400 gr scharrelkipfilet
 6 mandarijnen
 1 citroen
 2 el honing
 4 steranijs
 3 takjes munt

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de gele biet en snijd in partjes. Snijd de wortelen in
gelijke plakjes. Breng ruim water aan de kook en blancheer de wortelplakjes en bietjes 10
min. Giet af en zet apart.

2

Meng 1 el olijfolie met de 5 spice specerijen, peper en zout en marineer hierin de kipfilet.

3

Boen 2 mandarijnen schoon en halveer ze. Boen 4 mandarijnen en de citroen schoon en
rasp de schil. Pers de geraspte mandarijnen uit. Meng het mandarijnensap met de honing,
steranijs, 3 el olijfolie, peper, zout en de helft van alle rasp en schep door de biet en
wortelen.

4

Schep alles in een ovenschaal en leg de kipfilet er bovenop, samen met de 4 halve
mandarijnen. Bak 25-30 min in het midden van de oven. Verwijder nadien de steranijs, deze
is niet eetbaar.

5

Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd in reepjes. Meng de munt met de rest van de
citrusrasp. Snijd de kip in stukjes.

6

Serveer de kip met de groenten en verdeel over elke kipfilet een kleine hoeveelheid
citrusmunt.

Kip uit de oven met wortel en mandarijn

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.