Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Kipsaté in romige tandoori marinade

Kipsaté in romige tandoori marinade

Voor deze kipsaté maken wij een verrassende marinade met yoghurt en tandoori saus. Door de kip te marineren in yoghurt wordt deze supermals door de zuren in de yoghurt. Tip: gebruik kippendijen in plaats van kipfilet voor de saté; kippendijen blijven namelijk malser.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding25 minutenKooktijd1 uurTotale Tijd1 uur 25 minuten

Ingrediënten
 600 gr kipdijfilet
 5 el volle yoghurt
 2 el tandoori saus
 5 cm gember, geraspt
 Rasp van 1 limoen
 ½ bosje munt, fijngehakt
 2 tl zout
 1 rode ui
 ½ witte kool
 1 grote wortel
 1 el witte wijnazijn
 ½ tl gemalen peper
 1 el suiker
Extra keukenbenodigdheden
 Barbecue
 Barbecuespiezen
 Spiraalsnijder

Bereidingswijze
1

Snijd de kipdijfilet in blokjes van 2 bij 2 cm. Meng de yoghurt, tandoori saus, gember, limoenrasp, munt en 1 tl zout in een kom tot een marinade. Schep een paar eetlepels van de marinade in een apart kommetje. Voeg de kip toe aan de grote kom marinade en hussel goed door elkaar. Zet in de koelkast en laat minimaal 1 uur intrekken.

2

Pel de rode ui en snijd in ringen. Snijd de witte kool in fijne repen en snijd de wortel met een spiraalsnijder in mooie krullen. Meng in een kom de witte wijnazijn, 1 tl zout, peper en suiker en roer goed door. Voeg de gesneden groenten toe en laat ook 1 uur marineren in de koelkast.

3

Haal de kip uit de marinade en rijg 3 kipblokjes op iedere spies. Gril de kipsaté op direct vuur op de barbecue tot de kip gaar is en een krokant korstje heeft.

4

Laat de zoetzure groenten uitlekken. Serveer de kipsaté met de zoetzure groenten en de apart gehouden marinade als dip.

Ingrediënten

Ingrediënten
 600 gr kipdijfilet
 5 el volle yoghurt
 2 el tandoori saus
 5 cm gember, geraspt
 Rasp van 1 limoen
 ½ bosje munt, fijngehakt
 2 tl zout
 1 rode ui
 ½ witte kool
 1 grote wortel
 1 el witte wijnazijn
 ½ tl gemalen peper
 1 el suiker
Extra keukenbenodigdheden
 Barbecue
 Barbecuespiezen
 Spiraalsnijder

Instructies

Bereidingswijze
1

Snijd de kipdijfilet in blokjes van 2 bij 2 cm. Meng de yoghurt, tandoori saus, gember, limoenrasp, munt en 1 tl zout in een kom tot een marinade. Schep een paar eetlepels van de marinade in een apart kommetje. Voeg de kip toe aan de grote kom marinade en hussel goed door elkaar. Zet in de koelkast en laat minimaal 1 uur intrekken.

2

Pel de rode ui en snijd in ringen. Snijd de witte kool in fijne repen en snijd de wortel met een spiraalsnijder in mooie krullen. Meng in een kom de witte wijnazijn, 1 tl zout, peper en suiker en roer goed door. Voeg de gesneden groenten toe en laat ook 1 uur marineren in de koelkast.

3

Haal de kip uit de marinade en rijg 3 kipblokjes op iedere spies. Gril de kipsaté op direct vuur op de barbecue tot de kip gaar is en een krokant korstje heeft.

4

Laat de zoetzure groenten uitlekken. Serveer de kipsaté met de zoetzure groenten en de apart gehouden marinade als dip.

Kipsaté in romige tandoori marinade

Vind jij kipsaté ook zo lekker? Maak dan ook eens deze kipsaté met roedjak-fruitsalade!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.