Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Kleurrijke poké bowl met zalm & sriracha-mayonaise

Kleurrijke poké bowl met zalm & sriracha-mayonaise

Geen tijd of zin om zelf sushi te maken, maar wél de smaak? Probeer dan zeker eens onze kleurrijke poké bowl met zalm. Een heerlijk schaaltje vol ingrediënten uit je favoriete sushi.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding25 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd45 minuten

Ingrediënten
 300 gr sushirijst
 2 el rijstazijn
 2 el suiker
 Zout
 4 mini komkommers
 8 radijsjes
 2 lente-uien
 200 gr verse zalmfilet
 1 limoen
 1 el sriracha saus
 4 el mayonaise
 100 gr julienne gesneden wortel
 150 gr edamame boontjes, ontdooit, uit blik of koelvers en gepeld
 2 el ingelegde gember
 2 el zwarte sesamzaadjes
Keukenbenodigdheden
 Kookpan
 Magnetron

Bereidingswijze
1

Was de sushirijst totdat het waswater helder ziet. Laat de rijst na het wassen goed uitlekken. Zet een pan met 375 ml koud water op het vuur en voeg hier de gewassen en uitgelekte rijst aan toe. Laat de rijst 2 minuten koken op hoog vuur, time dit vanaf het moment dat het koude water het kookpunt raakt. Zet na 2 minuten het vuur laag en laat de rijst nogmaals 15 minuten koken. Zorg ervoor dat de deksel op de pan blijft. Haal de rijst van het vuur en laat 15 minuten met een schone theedoek tussen de deksel en de pan rusten.

2

Verwarm ondertussen rijstazijn met suiker en een snufje zout in de magnetron totdat de suiker helemaal is opgelost. Haal de rijst uit de pan en meng met de rijstazijn in een ruime schaal. Schep goed om. Zet de rijst opzij op een koele plek.

3

Snijd de komkommer, radijsjes en lente-ui in dunne plakjes. Snijd de zalmfilet in gelijke blokjes en de limoen in partjes.

4

Meng in een apart schaaltje de sriracha saus met de mayonaise. Verdeel de afgekoelde rijst over twee schaaltjes en top af met de radijsjes, zalm, wortel, komkommer, edamame boontjes, limoen en gember. Druppel de zelfgemaakte sriracha-mayonaise over de bowl en strooi hier nog wat lente-ui en sesamzaadjes overheen.

Ingrediënten

Ingrediënten
 300 gr sushirijst
 2 el rijstazijn
 2 el suiker
 Zout
 4 mini komkommers
 8 radijsjes
 2 lente-uien
 200 gr verse zalmfilet
 1 limoen
 1 el sriracha saus
 4 el mayonaise
 100 gr julienne gesneden wortel
 150 gr edamame boontjes, ontdooit, uit blik of koelvers en gepeld
 2 el ingelegde gember
 2 el zwarte sesamzaadjes
Keukenbenodigdheden
 Kookpan
 Magnetron

Instructies

Bereidingswijze
1

Was de sushirijst totdat het waswater helder ziet. Laat de rijst na het wassen goed uitlekken. Zet een pan met 375 ml koud water op het vuur en voeg hier de gewassen en uitgelekte rijst aan toe. Laat de rijst 2 minuten koken op hoog vuur, time dit vanaf het moment dat het koude water het kookpunt raakt. Zet na 2 minuten het vuur laag en laat de rijst nogmaals 15 minuten koken. Zorg ervoor dat de deksel op de pan blijft. Haal de rijst van het vuur en laat 15 minuten met een schone theedoek tussen de deksel en de pan rusten.

2

Verwarm ondertussen rijstazijn met suiker en een snufje zout in de magnetron totdat de suiker helemaal is opgelost. Haal de rijst uit de pan en meng met de rijstazijn in een ruime schaal. Schep goed om. Zet de rijst opzij op een koele plek.

3

Snijd de komkommer, radijsjes en lente-ui in dunne plakjes. Snijd de zalmfilet in gelijke blokjes en de limoen in partjes.

4

Meng in een apart schaaltje de sriracha saus met de mayonaise. Verdeel de afgekoelde rijst over twee schaaltjes en top af met de radijsjes, zalm, wortel, komkommer, edamame boontjes, limoen en gember. Druppel de zelfgemaakte sriracha-mayonaise over de bowl en strooi hier nog wat lente-ui en sesamzaadjes overheen.

Kleurrijke poké bowl met zalm & sriracha-mayonaise

Fan van sushi? Probeer dan een keer onze vegetarische poké bowl met knapperige stukjes peer!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.