Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Kokos-bloemkoolrijst met garnalen

Kokos-bloemkoolrijst met garnalen

Deze koolhydraatarme maaltijd heeft een frisse en tropische smaak dankzij de kokos- en citrussmaken. De toevoeging van kruidige garnalen en knapperige paksoi zorgen voor een heerlijke, zomerse maaltijd.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 400 ml kokosmelk
 400 gr bloemkoolrijst
 1 teentje knoflook
 1 limoen
 1 stengel citroengras
 1 el kokosyoghurt
 2 el knoflookolie
 2 el sojasaus
 185 gr rauwe garnalen
 Olie
 1 tl 5 spice kruidenmix
 1 kleine Shanghai paksoi
 4 takjes koriander

Bereidingswijze
1

Schenk de kokosmelk in een pan en voeg de bloemkoolrijst toe. Snijd de knoflook fijn, boen de limoen schoon en rasp het groene deel van de schil. Voeg de knoflook en limoenrasp toe aan de pan met bloemkoolrijst.

2

Snijd de limoen vervolgens doormidden en snijd de stengel citroengras in 3 stukken. Voeg beide toe aan de pan met bloemkoolrijst. Breng het geheel aan de kook en laat ongeveer 10 min. doorkoken. Haal de limoen en strengels citroengras uit de pan en roer de kokosyoghurt door de bloemkoolrijst.

3

Maak de dressing door de knoflookolie te mengen met de sojasaus en roer goed door.

4

Bestrijk de garnalen met wat olie en bestrooi met de 5 spice kruidenmix. Bak de garnalen kort in een pan. Binnen enkele minuten kleuren ze mooi roze en zijn ze gaar.

5

Breng een pan met water aan de kook. Snijd de paksoi in de lengte door de helft en kook 1,5 à 2 min. Haal de paksoi uit de pan en spoel af met koud water.

6

Serveer de kokos-bloemkoolrijst met de paksoi en garnalen. Garneer met wat blaadjes koriander en de dressing.

Ingrediënten

Ingrediënten
 400 ml kokosmelk
 400 gr bloemkoolrijst
 1 teentje knoflook
 1 limoen
 1 stengel citroengras
 1 el kokosyoghurt
 2 el knoflookolie
 2 el sojasaus
 185 gr rauwe garnalen
 Olie
 1 tl 5 spice kruidenmix
 1 kleine Shanghai paksoi
 4 takjes koriander

Instructies

Bereidingswijze
1

Schenk de kokosmelk in een pan en voeg de bloemkoolrijst toe. Snijd de knoflook fijn, boen de limoen schoon en rasp het groene deel van de schil. Voeg de knoflook en limoenrasp toe aan de pan met bloemkoolrijst.

2

Snijd de limoen vervolgens doormidden en snijd de stengel citroengras in 3 stukken. Voeg beide toe aan de pan met bloemkoolrijst. Breng het geheel aan de kook en laat ongeveer 10 min. doorkoken. Haal de limoen en strengels citroengras uit de pan en roer de kokosyoghurt door de bloemkoolrijst.

3

Maak de dressing door de knoflookolie te mengen met de sojasaus en roer goed door.

4

Bestrijk de garnalen met wat olie en bestrooi met de 5 spice kruidenmix. Bak de garnalen kort in een pan. Binnen enkele minuten kleuren ze mooi roze en zijn ze gaar.

5

Breng een pan met water aan de kook. Snijd de paksoi in de lengte door de helft en kook 1,5 à 2 min. Haal de paksoi uit de pan en spoel af met koud water.

6

Serveer de kokos-bloemkoolrijst met de paksoi en garnalen. Garneer met wat blaadjes koriander en de dressing.

Kokos-bloemkoolrijst met garnalen

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.