Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Kruidige pulled pork taco’s

Deze taco’s zijn geïnspireerd door het Mexicaanse gerecht Cochinita Pibil. Het vlees wordt gekruid in een smaakvol mengsel met onder andere de specerij annatto. Annatto is zeer geliefd in Latijns-Amerika en zorgt voor een uitgesproken smaak.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding30 minutenKooktijd4 urenTotale Tijd4 uren 30 minuten

Ingrediënten ingelegde uien
 2 rode uien
 100 ml azijn
 100 ml water
 1 el suiker
Ingrediënten kruidige pulled pork taco's
 65 gr annatto
 2 tl komijnzaad
 ½ tl kruidnagel
 ½ tl peperkorrels
 ½ tl anijszaad
 1 tl zout
 130 gr sinaasappelsap
 20 ml tequilla
 100 gr witte azijn
 2 hete pepers
 5 citroenen
 600 gr schouderkarbonade
 4 kleine wraps
 4 el crème fraîche
 4 el verse koriander
Extra keukenbenodigdheden
 Weckpot
 Vijzel

Bereidingswijze ingelegde uien
1

Snijd de rode ui in ringen en doe deze in de weckpot. Breng de azijn, het water en de suiker aan de kook en giet dit in een weckpot over de rode ui. Sluit de deksel en laat één uur staan om in te trekken.

Bereidingswijze kruidige pulled pork taco's
2

Bak de annatto, komijnzaad, kruidnagel, peperkorrels, anijszaad en het zout kort aan in een koekenpan. Maal vervolgens de kruiden in een vijzel fijn. Doe het sinaasappelsap, tequila, azijn en de gemalen kruiden in een blender. Snijd de gele pepers doormidden, verwijder de zaadlijsten en voeg toe aan de blender. Pers de citroenen uit, doe het sap ook in de blender en meng het geheel.

3

Verwarm de oven voor op 160°C. Snijd het vlees in blokjes van ongeveer 3 bij 3 cm en meng het vlees in een schaal met het kruidenmengsel goed door elkaar. Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.

4

Bekleed een ovenschaal met aluminiumfolie, leg het vlees erin en pak de ovenschaal volledig in met aluminiumfolie zodat er geen stoom kan ontsnappen. Plaats de ovenschaal voor 4 uur in de oven.

5

Haal het vlees uit de oven en roer het door elkaar zodat de blokjes vlees uit elkaar vallen tot draadjesvlees. Verwarm de wraps kort in een pan. Beleg de wraps met de crème fraîche, het vlees, ingelegde uien en de koriander.

Tip: Annatto is verkrijgbaar bij de toko.

Ingrediënten

Ingrediënten ingelegde uien
 2 rode uien
 100 ml azijn
 100 ml water
 1 el suiker
Ingrediënten kruidige pulled pork taco's
 65 gr annatto
 2 tl komijnzaad
 ½ tl kruidnagel
 ½ tl peperkorrels
 ½ tl anijszaad
 1 tl zout
 130 gr sinaasappelsap
 20 ml tequilla
 100 gr witte azijn
 2 hete pepers
 5 citroenen
 600 gr schouderkarbonade
 4 kleine wraps
 4 el crème fraîche
 4 el verse koriander
Extra keukenbenodigdheden
 Weckpot
 Vijzel

Instructies

Bereidingswijze ingelegde uien
1

Snijd de rode ui in ringen en doe deze in de weckpot. Breng de azijn, het water en de suiker aan de kook en giet dit in een weckpot over de rode ui. Sluit de deksel en laat één uur staan om in te trekken.

Bereidingswijze kruidige pulled pork taco's
2

Bak de annatto, komijnzaad, kruidnagel, peperkorrels, anijszaad en het zout kort aan in een koekenpan. Maal vervolgens de kruiden in een vijzel fijn. Doe het sinaasappelsap, tequila, azijn en de gemalen kruiden in een blender. Snijd de gele pepers doormidden, verwijder de zaadlijsten en voeg toe aan de blender. Pers de citroenen uit, doe het sap ook in de blender en meng het geheel.

3

Verwarm de oven voor op 160°C. Snijd het vlees in blokjes van ongeveer 3 bij 3 cm en meng het vlees in een schaal met het kruidenmengsel goed door elkaar. Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.

4

Bekleed een ovenschaal met aluminiumfolie, leg het vlees erin en pak de ovenschaal volledig in met aluminiumfolie zodat er geen stoom kan ontsnappen. Plaats de ovenschaal voor 4 uur in de oven.

5

Haal het vlees uit de oven en roer het door elkaar zodat de blokjes vlees uit elkaar vallen tot draadjesvlees. Verwarm de wraps kort in een pan. Beleg de wraps met de crème fraîche, het vlees, ingelegde uien en de koriander.

Tip: Annatto is verkrijgbaar bij de toko.

Kruidige pulled pork taco’s
Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

Gran Allegranza Monastrell: aroma’s van zwarte bessen, sappige kersen en hints van wilde kruiden gaan lekker samen met de kruidigheid van deze pulled pork; de tannines in de wijn bieden een mooi tegenwicht.

Met code EAT10 bestel je hem nu hier met 10% korting bij Vanouds de Zwaan.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.