Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Loaded fries rendang met zoetzure groenten

Rendang loaded fries

Het kost wat tijd, maar dat is deze stoofpot zéker waard. Wie houdt er niet van een frietje stoofvlees? In dit recept maken wij zelf heerlijke rendang die wordt afgetopt met zoetzure groenten.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding40 minutenKooktijd3 urenTotale Tijd3 uren 40 minuten

Ingrediënten rendang
 2 sjalotten
 3 teentjes knoflook
 250 gr riblappen
 1 el olie
 170 ml kokosmelk
 35 gr santen (kokoscrème)
  rode peper, fijngesneden
 ½ tl korianderzaad
 10 gr sereh (citroengras)
 1 ½ tl kurkuma
 1 steranijs
 Zout
Ingrediënten zoetzure groenten
 30 gr wortel
 ½ rode ui
 30 gr koolrabi
 30 gr bloemkool
 80 gr suiker
 80 ml azijn
 Zout
 500 gr friet

Bereidingswijze rendang
1

Verwarm de hete lucht oven voor op 150°C.

2

Snijd de sjalotten in halve maantjes en de knoflook fijn. Snijd het vlees in grove stukken en bak deze in een braadpan met olie rondom bruin.

3

Als het vlees bruin is voeg je de sjalotten en knoflook toe en bak glazig. Voeg de kokosmelk en santen toe en roer goed door. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe.

4

Zet de braadpan met deksel in de oven en gaar de rendang 3 uur. Roer de rendang om het half uur door. De rendang is klaar als het vlees uit elkaar valt.

Bereidingswijze zoetzure groenten
5

Snijd de wortel, rode ui en koolrabi heel fijn en de bloemkool in hele kleine roosjes.

6

Meng in een steelpan de suiker, azijn en een snuf zout en breng aan de kook. Voeg de groenten toe en breng nogmaals aan de kook. Laat de groenten 10 sec. doorkoken, zet het vuur uit, giet de groenten af en laat afkoelen.

7

Bak ondertussen de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking.

8

Serveer de friet met de rendang en daarop de zoetzure groenten.

Ingrediënten

Ingrediënten rendang
 2 sjalotten
 3 teentjes knoflook
 250 gr riblappen
 1 el olie
 170 ml kokosmelk
 35 gr santen (kokoscrème)
  rode peper, fijngesneden
 ½ tl korianderzaad
 10 gr sereh (citroengras)
 1 ½ tl kurkuma
 1 steranijs
 Zout
Ingrediënten zoetzure groenten
 30 gr wortel
 ½ rode ui
 30 gr koolrabi
 30 gr bloemkool
 80 gr suiker
 80 ml azijn
 Zout
 500 gr friet

Instructies

Bereidingswijze rendang
1

Verwarm de hete lucht oven voor op 150°C.

2

Snijd de sjalotten in halve maantjes en de knoflook fijn. Snijd het vlees in grove stukken en bak deze in een braadpan met olie rondom bruin.

3

Als het vlees bruin is voeg je de sjalotten en knoflook toe en bak glazig. Voeg de kokosmelk en santen toe en roer goed door. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe.

4

Zet de braadpan met deksel in de oven en gaar de rendang 3 uur. Roer de rendang om het half uur door. De rendang is klaar als het vlees uit elkaar valt.

Bereidingswijze zoetzure groenten
5

Snijd de wortel, rode ui en koolrabi heel fijn en de bloemkool in hele kleine roosjes.

6

Meng in een steelpan de suiker, azijn en een snuf zout en breng aan de kook. Voeg de groenten toe en breng nogmaals aan de kook. Laat de groenten 10 sec. doorkoken, zet het vuur uit, giet de groenten af en laat afkoelen.

7

Bak ondertussen de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking.

8

Serveer de friet met de rendang en daarop de zoetzure groenten.

Loaded fries rendang met zoetzure groenten

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.