Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Frietje rendang met zoetzure groenten

Rendang loaded fries

Het kost wat tijd, maar dat is deze stoofpot zéker waard. Wie houdt er niet van een frietje stoofvlees? In dit recept maken wij zelf heerlijke rendang die wordt afgetopt met zoetzure groenten. Liever vegetarisch? Bekijk de vegetarische variant met pulled oats.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding40 minutenKooktijd3 urenTotale Tijd3 uren 40 minuten

Ingrediënten rendang
 2 sjalotten
 3 teentjes knoflook
 250 gr riblappen
 1 el olie
 170 ml kokosmelk
 35 gr santen (kokoscrème)
  rode peper, fijngesneden
 ½ tl korianderzaad
 10 gr sereh (citroengras)
 1 ½ tl kurkuma
 1 steranijs
 Zout
Ingrediënten zoetzure groenten
 30 gr wortel
 ½ rode ui
 30 gr koolrabi
 30 gr bloemkool
 80 gr suiker
 80 ml azijn
 Zout
 500 gr friet

Bereidingswijze rendang
1

Verwarm de oven voor op 150°C. Snijd de sjalotten in halve maantjes en de knoflook fijn. Snijd het vlees in grove stukken. Verwarm olie in een ovenbestendige braadpan en bak het vlees rondom bruin. Voeg vervolgens de sjalotten en knoflook toe. Voeg de kokosmelk en santen toe en roer goed door. Voeg tot slot de rode peper, korianderzaad, sereh, kurkuma, steranijs en een snufje zout toe.

2

Zet de braadpan met deksel in de oven en gaar de rendang ongeveer 3 uur. Roer de rendang om het half uur door. De rendang is klaar als het vlees uit elkaar valt.

Bereidingswijze zoetzure groenten
3

Snijd de wortel, rode ui en koolrabi heel fijn en de bloemkool in hele kleine roosjes.

4

Meng in een steelpan de suiker, azijn en een snufje zout en breng aan de kook. Voeg de groenten toe en breng nogmaals aan de kook. Laat de groenten 10 sec. doorkoken, zet het vuur uit, giet de groenten af en laat afkoelen.

5

Bak ondertussen de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6

Serveer de friet met de rendang en daarop de zoetzure groenten.

Ingrediënten

Ingrediënten rendang
 2 sjalotten
 3 teentjes knoflook
 250 gr riblappen
 1 el olie
 170 ml kokosmelk
 35 gr santen (kokoscrème)
  rode peper, fijngesneden
 ½ tl korianderzaad
 10 gr sereh (citroengras)
 1 ½ tl kurkuma
 1 steranijs
 Zout
Ingrediënten zoetzure groenten
 30 gr wortel
 ½ rode ui
 30 gr koolrabi
 30 gr bloemkool
 80 gr suiker
 80 ml azijn
 Zout
 500 gr friet

Instructies

Bereidingswijze rendang
1

Verwarm de oven voor op 150°C. Snijd de sjalotten in halve maantjes en de knoflook fijn. Snijd het vlees in grove stukken. Verwarm olie in een ovenbestendige braadpan en bak het vlees rondom bruin. Voeg vervolgens de sjalotten en knoflook toe. Voeg de kokosmelk en santen toe en roer goed door. Voeg tot slot de rode peper, korianderzaad, sereh, kurkuma, steranijs en een snufje zout toe.

2

Zet de braadpan met deksel in de oven en gaar de rendang ongeveer 3 uur. Roer de rendang om het half uur door. De rendang is klaar als het vlees uit elkaar valt.

Bereidingswijze zoetzure groenten
3

Snijd de wortel, rode ui en koolrabi heel fijn en de bloemkool in hele kleine roosjes.

4

Meng in een steelpan de suiker, azijn en een snufje zout en breng aan de kook. Voeg de groenten toe en breng nogmaals aan de kook. Laat de groenten 10 sec. doorkoken, zet het vuur uit, giet de groenten af en laat afkoelen.

5

Bak ondertussen de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6

Serveer de friet met de rendang en daarop de zoetzure groenten.

Loaded fries rendang met zoetzure groenten
Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

Tramin Nussbaumer Gewürztraminer 2019: Probeer bij dit gerecht een zoete witte wijn met body, zoals deze gewurztraminer uit het noord-oosten van Italië.

Bestel je wijn bij Vanouds de Zwaan. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.