Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Nachoschotel met gehakt en zoete aardappel

Nachoschotel met gehakt en zoete aardappel

Een heerlijk gerecht voor op de bank in het weekend: de nachoschotel. Wij vullen deze schotel met gehakt, zoete aardappel, doperwten en meer! Een makkelijke maaltijd die je snel op tafel zet: de oven doet namelijk het meeste werk.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd25 minuten

Ingrediënten
 2 kleine zoete aardappelen
 1 ui
 1 teentje knoflook
 1 el olijfolie
 500 gr rundergehakt
 Peper en zout
 100 gr doperwten
 50 gr maïs
 100 gr tortillachips naturel
 Handje geraspte cheddarkaas
 Handje verse koriander
 2 el crème fraîche
 1 limoen

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de zoete aardappelen en snijd in kleine blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm.

2

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook. Verhit olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en de knoflook 2 à 3 min. Voeg het gehakt toe en rul dit. Voeg peper en zout naar smaak toe. Voeg vervolgens de doperwten, maïs en zoete aardappel toe bij het gehakt en bak nog 5 min. mee.

3

Verdeel het geheel over een ovenschaal. Verdeel hierover de tortillachips, gevolgd door de kaas. Zet de schaal 10 à 15 min. in de oven totdat de kaas gesmolten is. Maak af met wat verse koriander en crème fraîche. Serveer met partjes limoen.

Ingrediënten

Ingrediënten
 2 kleine zoete aardappelen
 1 ui
 1 teentje knoflook
 1 el olijfolie
 500 gr rundergehakt
 Peper en zout
 100 gr doperwten
 50 gr maïs
 100 gr tortillachips naturel
 Handje geraspte cheddarkaas
 Handje verse koriander
 2 el crème fraîche
 1 limoen

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de zoete aardappelen en snijd in kleine blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm.

2

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook. Verhit olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en de knoflook 2 à 3 min. Voeg het gehakt toe en rul dit. Voeg peper en zout naar smaak toe. Voeg vervolgens de doperwten, maïs en zoete aardappel toe bij het gehakt en bak nog 5 min. mee.

3

Verdeel het geheel over een ovenschaal. Verdeel hierover de tortillachips, gevolgd door de kaas. Zet de schaal 10 à 15 min. in de oven totdat de kaas gesmolten is. Maak af met wat verse koriander en crème fraîche. Serveer met partjes limoen.

Nachoschotel met gehakt en zoete aardappel
Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

Sungate Cabernet Sauvignon 2019: Deze sappige wijn past perfect bij deze nachoschotel vanwege zijn soepele maar ook kruidige karakter. Deze wijn is een echte allemansvriend.

Bestel je wijn bij Vanouds de Zwaan. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.