Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Notenrijst met gerookte makreel

Notenrijst met gerookte makreel

Deze verrassende combinatie van notenrijst en makreel met een frisse yoghurtsaus mag je zeker niet overslaan. Boordevol gezonde, onverzadigde vetten. Goed voor de smaak, maar ook voor je hart en bloedvaten. Ideaal als snelle avondmaaltijd of verrassende lunch.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd25 minuten

Ingrediënten
 100 gr notenrijst
 100 gr snijbonen
 5 gr bieslook
 2 takjes peterselie
 1 takje munt
 50 ml Griekse yoghurt, 10% vet
 ½ tl fijngemalen venkelzaad
 1 tl zout
 ½ tl peper
 1 teentje knoflook
 1 avocado
 250 gr gerookte makreelfilet
 ½ bosje tuinkers

Bereidingswijze
1

Kook de notenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, laat even afkoelen
en verdeel in gelijke porties.

2

Breng water aan de kook in een pan en kook de snijbonen in ongeveer 5 min. beetgaar. Giet af.

3

Hak de bieslook, peterselie en munt fijn. Houd wat munt apart ter garnering. Meng de Griekse yoghurt, bieslook, peterselie, munt, venkelzaad, zout, peper en knoflook tot een saus.

4

Schil en ontpit de avocado en snijd in kwarten. Verdeel de makreel, avocado en snijbonen over de kommen. Maak af met tuinkers en fijngesneden muntblaadjes.

5

Serveer met een flinke lepel van de yoghurtsaus.

Ingrediënten

Ingrediënten
 100 gr notenrijst
 100 gr snijbonen
 5 gr bieslook
 2 takjes peterselie
 1 takje munt
 50 ml Griekse yoghurt, 10% vet
 ½ tl fijngemalen venkelzaad
 1 tl zout
 ½ tl peper
 1 teentje knoflook
 1 avocado
 250 gr gerookte makreelfilet
 ½ bosje tuinkers

Instructies

Bereidingswijze
1

Kook de notenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, laat even afkoelen
en verdeel in gelijke porties.

2

Breng water aan de kook in een pan en kook de snijbonen in ongeveer 5 min. beetgaar. Giet af.

3

Hak de bieslook, peterselie en munt fijn. Houd wat munt apart ter garnering. Meng de Griekse yoghurt, bieslook, peterselie, munt, venkelzaad, zout, peper en knoflook tot een saus.

4

Schil en ontpit de avocado en snijd in kwarten. Verdeel de makreel, avocado en snijbonen over de kommen. Maak af met tuinkers en fijngesneden muntblaadjes.

5

Serveer met een flinke lepel van de yoghurtsaus.

Notenrijst met gerookte makreel

Meld je aan voor Thuisgekookt

Kook een portie meer! Het is supermakkelijk om een portie extra te bereiden wanneer je toch al kookt en zo kun je al heel snel wat voor een ander betekenen. Via Thuisgekookt deel je heel makkelijk een portie met je lieve buur of mensen uit je omgeving. Dus meld je aan via aanmeldpagina op thuisgekookt.nl en laat een ander mee genieten.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.