Paprika, tomaten en druiven vormen een ogenschijnlijk vreemde combinatie. Toch werken deze ingrediรซnten ontzettend goed samen in deze romige zoete soep. De tortelloni en walnoten geven het gerecht een hartige twist; een mooie paprika-tomatensoep voor een koude dag.
Verwarm de oven voor op 200หC. Leg de druiven (nog aan de tros) in een ovenschaal en besprenkel met 2 el olijfolie, peper en zout. Rooster de druiven 15 minuten in de oven.
Fruit in een diepe pan de uien 2 minuten zachtjes in 1 el olijfolie. Voeg knoflook en paprika toe en bak deze nog 4 minuten mee.
Voeg de pastasaus en het water toe, breng aan de kook en laat 15 minuten pruttelen. Pureer de soep met een staafmixer, breng eventueel op smaak met peper en zout en zet terug op het vuur.
Doe de tortelloni in de soep en laat deze in 6 minuten gaarkoken.
Meng de walnoten met de ricotta en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de soep met de tortelloni, de geroosterde druiven, de ricotta en garneer met de walnootolie.
Ingrediรซnten
Instructies
Verwarm de oven voor op 200หC. Leg de druiven (nog aan de tros) in een ovenschaal en besprenkel met 2 el olijfolie, peper en zout. Rooster de druiven 15 minuten in de oven.
Fruit in een diepe pan de uien 2 minuten zachtjes in 1 el olijfolie. Voeg knoflook en paprika toe en bak deze nog 4 minuten mee.
Voeg de pastasaus en het water toe, breng aan de kook en laat 15 minuten pruttelen. Pureer de soep met een staafmixer, breng eventueel op smaak met peper en zout en zet terug op het vuur.
Doe de tortelloni in de soep en laat deze in 6 minuten gaarkoken.
Meng de walnoten met de ricotta en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de soep met de tortelloni, de geroosterde druiven, de ricotta en garneer met de walnootolie.
Met een lekkere soep zit je altijd goed! Klik hier voor meer lekkere soeprecepten!
Laat een reactie achter