Paprika-tomatensoep met geroosterde druiven

paprika-tomatensoep

Paprika, tomaten en druiven vormen een ogenschijnlijk vreemde combinatie. Toch werken deze ingrediënten ontzettend goed samen in deze romige zoete soep. De tortelloni en walnoten geven het gerecht een hartige twist; een mooie paprika-tomatensoep voor een koude dag.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Prep Tijd15 minutenKooktijd45 minutenTotale Tijd1 uur

Ingrediënten
 500 gr rode druiven
 3 el olijfolie
 Peper en zout
 1 rode uit, gesnipperd
 1 teentje knoflook, fijngehakt
 2 rode paprika's, in blokjes
 450 gr pastasaus Napolitana
 650 ml water
 500 gr tortelloni formaggio é noci
 55 gr walnoten
 250 gr ricotta
 500 ml walnootolie
Keukenbenodigdheden
 Oven
 Diepe pan

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200˚C. Leg de druiven (nog aan de tros) in een ovenschaal en besprenkel met 2 el olijfolie, peper en zout. Rooster de druiven 15 minuten in de oven.

2

Fruit in een diepe pan de uien 2 minuten zachtjes in 1 el olijfolie. Voeg knoflook en paprika toe en bak deze nog 4 minuten mee.

3

Voeg de pastasaus en het water toe, breng aan de kook en laat 15 minuten pruttelen. Pureer de soep met een staafmixer, breng eventueel op smaak met peper en zout en zet terug op het vuur.

4

Doe de tortelloni in de soep en laat deze in 6 minuten gaarkoken.

5

Meng de walnoten met de ricotta en breng op smaak met peper en zout.

6

Serveer de soep met de tortelloni, de geroosterde druiven, de ricotta en garneer met de walnootolie.

Ingrediënten

Ingrediënten
 500 gr rode druiven
 3 el olijfolie
 Peper en zout
 1 rode uit, gesnipperd
 1 teentje knoflook, fijngehakt
 2 rode paprika's, in blokjes
 450 gr pastasaus Napolitana
 650 ml water
 500 gr tortelloni formaggio é noci
 55 gr walnoten
 250 gr ricotta
 500 ml walnootolie
Keukenbenodigdheden
 Oven
 Diepe pan

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200˚C. Leg de druiven (nog aan de tros) in een ovenschaal en besprenkel met 2 el olijfolie, peper en zout. Rooster de druiven 15 minuten in de oven.

2

Fruit in een diepe pan de uien 2 minuten zachtjes in 1 el olijfolie. Voeg knoflook en paprika toe en bak deze nog 4 minuten mee.

3

Voeg de pastasaus en het water toe, breng aan de kook en laat 15 minuten pruttelen. Pureer de soep met een staafmixer, breng eventueel op smaak met peper en zout en zet terug op het vuur.

4

Doe de tortelloni in de soep en laat deze in 6 minuten gaarkoken.

5

Meng de walnoten met de ricotta en breng op smaak met peper en zout.

6

Serveer de soep met de tortelloni, de geroosterde druiven, de ricotta en garneer met de walnootolie.

Paprika-tomatensoep met geroosterde druiven

Met een lekkere soep zit je altijd goed! Klik hier voor meer lekkere soeprecepten!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.