Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Pasta met coquilles, erwtjes en citroen-dillesaus

Pasta met coquilles, erwtjes en citroen-dillesaus

De volle, maar zachte smaak van coquilles heeft weinig toevoeging nodig. In combinatie met pasta en een romige saus van citroen en dille is dit een smaakvolle én snelle maaltijd! De groene paprika, erwtjes en rucola zorgen voor kleur en vitaminen op je bord.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 150 gr linguine (of spaghetti)
 3 el pijnboompitten
 1 sjalot
 1 groene paprika
 3 el boter of margarine
 200 gr diepvrieserwtjes
 200 ml kookroom
 1 bosje dille
 1 citroen
 8 coquilles
 Peper en zout
 20 gr rucola

Bereidingswijze
1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.

2

Snipper ondertussen de sjalot en snijd de paprika in kleine blokjes. Smelt 1 el boter in een grote pan en fruit hierin de sjalot glazig. Voeg de paprika en erwtjes toe en bak nog 5 min. mee. Voeg de kookroom toe en laat op laag vuur inkoken tot een dikke saus.

3

Snijd de dille fijn en bewaar een paar takjes voor de garnering. Rasp de schil van de citroen en pers uit. Roer de dille, citroenrasp en -sap door de saus. Breng de saus op smaak met peper en zout.

4

Smelt 2 el boter in een grote koekenpan. Dep de coquilles droog en breng op smaak met peper en zout. Bak de coquilles op hoog vuur circa 2 min. per kant totdat ze goudbruin en knapperig van buiten zijn en lichtglazig van binnen.

5

Giet de pasta af en roer deze door de saus. Serveer de pasta met de gebakken coquilles, pijnboompitten en rucola.

Tip! Coquilles (of mantelschelpen) zijn verkrijgbaar in het diepvriesvak in de supermarkt.

Ingrediënten

Ingrediënten
 150 gr linguine (of spaghetti)
 3 el pijnboompitten
 1 sjalot
 1 groene paprika
 3 el boter of margarine
 200 gr diepvrieserwtjes
 200 ml kookroom
 1 bosje dille
 1 citroen
 8 coquilles
 Peper en zout
 20 gr rucola

Instructies

Bereidingswijze
1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.

2

Snipper ondertussen de sjalot en snijd de paprika in kleine blokjes. Smelt 1 el boter in een grote pan en fruit hierin de sjalot glazig. Voeg de paprika en erwtjes toe en bak nog 5 min. mee. Voeg de kookroom toe en laat op laag vuur inkoken tot een dikke saus.

3

Snijd de dille fijn en bewaar een paar takjes voor de garnering. Rasp de schil van de citroen en pers uit. Roer de dille, citroenrasp en -sap door de saus. Breng de saus op smaak met peper en zout.

4

Smelt 2 el boter in een grote koekenpan. Dep de coquilles droog en breng op smaak met peper en zout. Bak de coquilles op hoog vuur circa 2 min. per kant totdat ze goudbruin en knapperig van buiten zijn en lichtglazig van binnen.

5

Giet de pasta af en roer deze door de saus. Serveer de pasta met de gebakken coquilles, pijnboompitten en rucola.

Tip! Coquilles (of mantelschelpen) zijn verkrijgbaar in het diepvriesvak in de supermarkt.

Pasta met coquilles, erwtjes en citroen-dillesaus

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.