Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Pasta met krokante vis

Pasta met krokante vis

In dit recept gebruiken we Dutch Yellowtail belly: vol van smaak en lekker krokant gebakken. Geserveerd op een pasta met tomaat, peterselie en een rode peper voor net dat beetje extra pit.

Dutch Yellowtail wordt duurzaam geproduceerd, zonder antibiotica of vaccins, met 100% groene energie; een mooi alternatief voor bedreigde soorten als blauwvintonijn of zwaardvis. Behalve duurzaamheid en milieu, staat respect voor de vis bij Kingfish Zeeland centraal. De Dutch Yellowtail is een hoogwaardige vis die op verschillende wijze geserveerd kan worden, als sashimi, gerookt, gebakken of gegrild als een filet of hele vis. Kijk voor meer informatie op de website.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding20 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 200 gr verse tagliatelle
 30 gr roomboter
 Olijfolie
 2 stuks Dutch Yellowtail belly
 2 teentjes knoflook
 200 gr mini trostomaatjes
 100 gr gemengde mini bospenen
 30 gr krulpeterselie
 1 rode peper
 Zout en peper
 1 citroen
 Grof zeezout
 Handje verse basilicum

Bereidingswijze
1

Kook de tagliatelle zoals aangegeven op de verpakking.

2

Verhit de roomboter en 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de vis in 5 min. rondom goudbruin. Haal uit de pan.

3

Pel de knoflook en snijd in plakjes. Snijd de tomaten doormidden en hak 3/4e van de peterselie grof. Snijd de rode peper in ringetjes. Voeg alles toe aan de pan waar de vis net in is gebakken en bak voor 2 min. op medium hoog vuur. Voeg zout en peper naar smaak toe.

4

Giet ondertussen de pasta af en voeg toe aan de groenten. Meng alles goed door elkaar. Snijd de citroen in partjes.

5

Serveer de pasta op een bord met de goudbruine Dutch Yellowtail belly bovenop. Garneer met wat grof zeezout, extra peterselie en blaadjes basilicum. Serveer met partjes citroen.

Ingrediënten

Ingrediënten
 200 gr verse tagliatelle
 30 gr roomboter
 Olijfolie
 2 stuks Dutch Yellowtail belly
 2 teentjes knoflook
 200 gr mini trostomaatjes
 100 gr gemengde mini bospenen
 30 gr krulpeterselie
 1 rode peper
 Zout en peper
 1 citroen
 Grof zeezout
 Handje verse basilicum

Instructies

Bereidingswijze
1

Kook de tagliatelle zoals aangegeven op de verpakking.

2

Verhit de roomboter en 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de vis in 5 min. rondom goudbruin. Haal uit de pan.

3

Pel de knoflook en snijd in plakjes. Snijd de tomaten doormidden en hak 3/4e van de peterselie grof. Snijd de rode peper in ringetjes. Voeg alles toe aan de pan waar de vis net in is gebakken en bak voor 2 min. op medium hoog vuur. Voeg zout en peper naar smaak toe.

4

Giet ondertussen de pasta af en voeg toe aan de groenten. Meng alles goed door elkaar. Snijd de citroen in partjes.

5

Serveer de pasta op een bord met de goudbruine Dutch Yellowtail belly bovenop. Garneer met wat grof zeezout, extra peterselie en blaadjes basilicum. Serveer met partjes citroen.

Pasta met krokante vis

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.