Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Pavlova met frambozenjam en mascarponecrème

Pavlova met frambozenjam en mascarponecrème

Heaven! Dit dessert is alles wat je wilt; zacht, zoet, hartig, krokant en mooi! Pavlova, in tegenstelling tot merengue, heeft een knapperige buitenkant en een heerlijke, zachte binnenkant. Superleuk als ‘sharing dessert’ op een grote schaal in het midden van de tafel.

NiveauGemiddeld

Voorziet in10 Porties
Voorbereiding35 minutenKooktijd1 uur 30 minutenTotale Tijd2 uren 5 minuten

Ingrediënten
 6 eiwitten (+/- 220 ml)
 350 gr fijne suiker
 1 ½ tl witte wijnazijn
 140 gr frambozen
 1 tl vanille-extract
 250 gr mascarpone
 150 ml slagroom
 2 takjes tijm
 Poedersuiker, ter decoratie
Extra keukenbenodigdheden
 Mixer
 Brede bakplaat

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 220°C. Mix het eiwit in een mengkom op hoge snelheid totdat er stijve pieken vormen. Voeg dan 200 gr suiker eetlepel voor eetlepel toe. Wacht minstens 30 sec. voordat je de volgende eetlepel suiker toevoegt. Op deze manier kan de suiker ‘opgenomen’ worden. Het eiwit is goed als je geen korrels meer voelt als je het lichtjes tussen je vingers wrijft.

2

Voeg vervolgens de wijnazijn toe en mix nog 5 min. Het eiwitmengsel moet zijdezacht en glimmend zijn.

3

Verlaag de oventemperatuur naar 120°C. Verdeel het eiwitmengsel in porties van 2 el op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 60 min. in de oven. Zet daarna de oven uit en laat compleet afkoelen voordat je de pavlova uit de oven haalt.

4

Maak ondertussen de jam door de frambozen, resterende suiker en vanille-extract in een steelpan te verwarmen. Roer door en laat 20 min. inkoken. Haal van het vuur en laat afkoelen.

5

Mix de mascarpone met de slagroom en roer goed door zodat er een crème ontstaat. Ris te blaadjes van de takjes tijm.

6

Verdeel de jam, mascarponecrème en tijm over de pavlova en top af met poedersuiker. Seveer direct.

Ingrediënten

Ingrediënten
 6 eiwitten (+/- 220 ml)
 350 gr fijne suiker
 1 ½ tl witte wijnazijn
 140 gr frambozen
 1 tl vanille-extract
 250 gr mascarpone
 150 ml slagroom
 2 takjes tijm
 Poedersuiker, ter decoratie
Extra keukenbenodigdheden
 Mixer
 Brede bakplaat

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 220°C. Mix het eiwit in een mengkom op hoge snelheid totdat er stijve pieken vormen. Voeg dan 200 gr suiker eetlepel voor eetlepel toe. Wacht minstens 30 sec. voordat je de volgende eetlepel suiker toevoegt. Op deze manier kan de suiker ‘opgenomen’ worden. Het eiwit is goed als je geen korrels meer voelt als je het lichtjes tussen je vingers wrijft.

2

Voeg vervolgens de wijnazijn toe en mix nog 5 min. Het eiwitmengsel moet zijdezacht en glimmend zijn.

3

Verlaag de oventemperatuur naar 120°C. Verdeel het eiwitmengsel in porties van 2 el op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 60 min. in de oven. Zet daarna de oven uit en laat compleet afkoelen voordat je de pavlova uit de oven haalt.

4

Maak ondertussen de jam door de frambozen, resterende suiker en vanille-extract in een steelpan te verwarmen. Roer door en laat 20 min. inkoken. Haal van het vuur en laat afkoelen.

5

Mix de mascarpone met de slagroom en roer goed door zodat er een crème ontstaat. Ris te blaadjes van de takjes tijm.

6

Verdeel de jam, mascarponecrème en tijm over de pavlova en top af met poedersuiker. Seveer direct.

Pavlova met frambozenjam en mascarponecrème

Is pavlova één van jouw favoriete desserts? Probeer ook eens deze mini pavlova met frisse mango-passievrucht coulis.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.