Penne met pancetta, lente-ui en champignons

Zet in een handomdraai een makkelijk én smakelijk pastagerecht op tafel. Door de pancetta in de oven uit te bakken, voeg je een heerlijke crunch aan je gerecht toe.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Prep Tijd15 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd35 minuten

Ingrediënten
 160 gr pancetta
 200 gr penne
 2 el olijfolie
 400 gr roerbakgroente met champignon
 475 gr verse tomatenpastasaus
 Peper en zout
 3 lente-uien
 90 gr Parmezaanse kaas(flakes)
Keukenbenodigdheden
 Oven
 Pan
 Hapjespan

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de plakjes pancetta op een bakblik bekleed met bakpapier. Bak de pancetta 15-20 minuten in de oven tot deze goudbruin is en dep droog met keukenpapier. Als de pancetta nog niet knapperig is, bak deze dan iets langer in de oven.

2

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3

Verhit 2 el olijfolie in een hapjespan en bak de roerbakgroente 8 minuten op middelhoog vuur. Voeg de pastasaus toe en verwarm 2 minuten mee.

4

Schep de pasta door de saus en breng op smaak met peper en zout.

5

Snijd de lente-ui in ringetjes. Serveer de pasta met de uitgebakken pancetta, Parmezaanse kaas en lente-ui.

Ingrediënten

Ingrediënten
 160 gr pancetta
 200 gr penne
 2 el olijfolie
 400 gr roerbakgroente met champignon
 475 gr verse tomatenpastasaus
 Peper en zout
 3 lente-uien
 90 gr Parmezaanse kaas(flakes)
Keukenbenodigdheden
 Oven
 Pan
 Hapjespan

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de plakjes pancetta op een bakblik bekleed met bakpapier. Bak de pancetta 15-20 minuten in de oven tot deze goudbruin is en dep droog met keukenpapier. Als de pancetta nog niet knapperig is, bak deze dan iets langer in de oven.

2

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3

Verhit 2 el olijfolie in een hapjespan en bak de roerbakgroente 8 minuten op middelhoog vuur. Voeg de pastasaus toe en verwarm 2 minuten mee.

4

Schep de pasta door de saus en breng op smaak met peper en zout.

5

Snijd de lente-ui in ringetjes. Serveer de pasta met de uitgebakken pancetta, Parmezaanse kaas en lente-ui.

Penne met pancetta, lente-ui en champignons

Ben jij een echte pastaliefhebber? Check hier al onze pastagerechten. Misschien is onze Pasta peperonata met gegrilde paprika wel iets voor jou!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.