Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Pinchos tonijn

Tapas, dat is altijd genieten! Wij bedachten een leuke variant: pinchos met heerlijke tonijnsalade. Rijkelijk belegd met olijven, sweet peppers, kappertjes en afgetopt met extra virgen olijfolie voor nóg meer smaak. Met Desperados Original bier erbij is het feest helemaal compleet.

NiveauBeginner

Voorziet in20 Porties
Totale Tijd15 minuten

Ingrediënten
 1 courgette
 2 tl Carbonell Traditioneel Olijfolie
 ½ rode ui
 2 el Carbonell Groene Olijven Gesneden
 4 Peppadew sweet peppers mild
 2 tl Carbonell Kappertjes
 1 vers stokbrood
 1 bakje Johma Tonijnsalade
 Handje rucola
 2 tl Carbonell Extra Virgen Olijfolie

Bereidingswijze
1

Snijd de uiteinden van de courgette en schaaf de courgette in lange linten met een kaasschaaf. Verhit een grillpan. Smeer de courgettelinten in met de traditionele olijfolie. Gril de linten totdat deze zacht zijn en grillstrepen hebben. Rol de courgettelinten op tot roosjes en zet apart.

2

Snijd de rode ui in halve ringen. Laat de groene olijven, sweet peppers en kappertjes uitlekken. Snijd de sweet peppers in vieren.

3

Snijd het stokbrood in schuine sneden en besmeer rijkelijk met tonijnsalade. Beleg met rode ui, groene olijven, sweet peppers en kappertjes. Top af met wat rucola en besprenkel tot slot met de extra virgen olijfolie.

4

Schuif de courgetteroosjes aan een prikker en steek deze in de pinchos.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 courgette
 2 tl Carbonell Traditioneel Olijfolie
 ½ rode ui
 2 el Carbonell Groene Olijven Gesneden
 4 Peppadew sweet peppers mild
 2 tl Carbonell Kappertjes
 1 vers stokbrood
 1 bakje Johma Tonijnsalade
 Handje rucola
 2 tl Carbonell Extra Virgen Olijfolie

Instructies

Bereidingswijze
1

Snijd de uiteinden van de courgette en schaaf de courgette in lange linten met een kaasschaaf. Verhit een grillpan. Smeer de courgettelinten in met de traditionele olijfolie. Gril de linten totdat deze zacht zijn en grillstrepen hebben. Rol de courgettelinten op tot roosjes en zet apart.

2

Snijd de rode ui in halve ringen. Laat de groene olijven, sweet peppers en kappertjes uitlekken. Snijd de sweet peppers in vieren.

3

Snijd het stokbrood in schuine sneden en besmeer rijkelijk met tonijnsalade. Beleg met rode ui, groene olijven, sweet peppers en kappertjes. Top af met wat rucola en besprenkel tot slot met de extra virgen olijfolie.

4

Schuif de courgetteroosjes aan een prikker en steek deze in de pinchos.

Pinchos tonijn

Liever dit recept als broodje? Probeer het broodje tapas tonijn. Bekijk ook de andere varianten op de themapagina!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.