Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Pittige Italiaanse pastasalade met tonijn, croutons en een huisgemaakte vinaigrette

Maak jij zelf je croutons? Deze knoflookcroutons zijn een heerlijke toevoeging in de salade maar zijn ook een goede manier om je oud brood op te maken! Wij strooien de croutons over een pastasalade met tonijn, linzen en een huisgemaakte vinaigrette. De vinaigrette krijgt zijn pit door de knoflook en fijngesneden basilicum, heerlijk over de tonijn! 

Ben je fan van zoete salades? Bekijk dan onze frisse Italiaanse pastasalade

NiveauBeginner

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten knoflookcroutons
 2 sneetjes (oud) brood
 Bertolli olijfolie Classico, flinke scheut
 1 kleine teen knoflook
 Zout
Ingrediënten pittige vinaigrette
 1 el Bertolli Aceto balsamico
 3 el Bertolli Bio extra vergine originale
 1 teen knoflook, gesnipperd
 3 blaadjes verse basilicum, fijngesneden
 Peper en zout
Ingrediënten salade
 50 gr pasta (penne)
 ½ rode ui, in dunne, halve ringen
 10 groene olijven, gehalveerd
 50 gr linzen
 1 blikje tonijn in water, uitgelekt
 75 gr sla (rucola, ijsbergsla en veldsla)
 Parrano Robusto stuk
Keukenbenodigdheden
 Kaasrasp

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200˚C. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen. Snijd ondertussen de sneetjes brood met een scherp mes in kleine vierkante blokjes.

2

Schenk in een klein kommetje de olijfolie, pers hier de knoflook boven uit en voeg wat zout toe. Roer dit door elkaar en dompel de blokjes brood goed onder in het olijfolie mengsel. Verdeel de broodblokjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de blokjes circa 10 min. totdat ze droog en krokant zijn. Schep ze na 5 min. om zodat ze gelijkmatig bruin worden. Laat de knoflookcroutons afkoelen.

3

Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette in een flesje en schud deze totdat alle ingrediënten met elkaar gemengd zijn.

4

Meng in een kom de pasta, linzen, tonijn, gesneden rode ui en gehalveerde groene olijven. Voeg vervolgens de sla toe en meng het geheel losjes. Verdeel de salade over 2 borden.

5

Schud het flesje vinaigrette goed en schenk rijkelijk over de salade. Voeg tot slot de knoflookcroutons toe en rasp wat van het Parrano Robusto stuk over de salade.

Ingrediënten

Ingrediënten knoflookcroutons
 2 sneetjes (oud) brood
 Bertolli olijfolie Classico, flinke scheut
 1 kleine teen knoflook
 Zout
Ingrediënten pittige vinaigrette
 1 el Bertolli Aceto balsamico
 3 el Bertolli Bio extra vergine originale
 1 teen knoflook, gesnipperd
 3 blaadjes verse basilicum, fijngesneden
 Peper en zout
Ingrediënten salade
 50 gr pasta (penne)
 ½ rode ui, in dunne, halve ringen
 10 groene olijven, gehalveerd
 50 gr linzen
 1 blikje tonijn in water, uitgelekt
 75 gr sla (rucola, ijsbergsla en veldsla)
 Parrano Robusto stuk
Keukenbenodigdheden
 Kaasrasp

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200˚C. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen. Snijd ondertussen de sneetjes brood met een scherp mes in kleine vierkante blokjes.

2

Schenk in een klein kommetje de olijfolie, pers hier de knoflook boven uit en voeg wat zout toe. Roer dit door elkaar en dompel de blokjes brood goed onder in het olijfolie mengsel. Verdeel de broodblokjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de blokjes circa 10 min. totdat ze droog en krokant zijn. Schep ze na 5 min. om zodat ze gelijkmatig bruin worden. Laat de knoflookcroutons afkoelen.

3

Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette in een flesje en schud deze totdat alle ingrediënten met elkaar gemengd zijn.

4

Meng in een kom de pasta, linzen, tonijn, gesneden rode ui en gehalveerde groene olijven. Voeg vervolgens de sla toe en meng het geheel losjes. Verdeel de salade over 2 borden.

5

Schud het flesje vinaigrette goed en schenk rijkelijk over de salade. Voeg tot slot de knoflookcroutons toe en rasp wat van het Parrano Robusto stuk over de salade.

Pittige pastasalade met tonijn, croutons en een huisgemaakte vinaigrette

Salades; oneindig veel variaties mogelijk! Klik hier voor nog meer heerlijke salade recepten!

Pittige salade

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.