Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Quinoaburger met munt en avocadospread

quinoa burger

Ga op de vegetarische tour met onze zelfgemaakte quinoa burger met munt en een frisse avocadospread; een leuke variatie op een ‘gewoon’ broodje hamburger!

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Prep Tijd10 minutenKooktijd25 minutenTotale Tijd35 minuten

Ingrediënten
 100 gr quinoa
 100 gr wortel, fijngeraspt
 3 el bloem (+ extra voor bestuiven)
 3 takjes verse munt, fijngehakt
 1 sjalot, gesnipperd
 1 ei
 20 gr zachte geitenkaas
 1 avocado
 2 el mayonaise
 1 snufje chilivlokken
 100 gr rucola slamelange
 100 gr geraspte jonge kaas
 1 tomaat, in plakken
 4 lichte volkoren bollen
 1 groentebouillonblokje
 Peper en zout
 Olijfolie
Keukenbenodigdheden
 Pan
 Koekenpan
 Kom
 Grillpan

Bereidingswijze
1

Doe de quinoa in een pan met 300 ml water en een bouillonblokje en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken, giet af en laat even afkoelen.

2

Meng de quinoa met de geraspte jonge kaas, wortel, sjalot, munt, bloem, ei en breng op smaak met peper, zout en chilivlokken. Vorm met vochtige handen vier burgers van het mengsel en bestuif ze met bloem. Bak de burgers in een koekenpan in een beetje olijfolie in 4 minuten per kant goudbruin.

3

Prak in een kom de avocado en meng met de geitenkaas en mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.

4

Snijd de broodjes open en gril ze in een droge grillpan in 3 minuten krokant.

5

Besmeer de broodjes met de avocado-geitenkaasspread en beleg met de slamelange, quinoaburger en tomaat. Zet de bovenkant van het broodje vast met een prikker.

Ingrediënten

Ingrediënten
 100 gr quinoa
 100 gr wortel, fijngeraspt
 3 el bloem (+ extra voor bestuiven)
 3 takjes verse munt, fijngehakt
 1 sjalot, gesnipperd
 1 ei
 20 gr zachte geitenkaas
 1 avocado
 2 el mayonaise
 1 snufje chilivlokken
 100 gr rucola slamelange
 100 gr geraspte jonge kaas
 1 tomaat, in plakken
 4 lichte volkoren bollen
 1 groentebouillonblokje
 Peper en zout
 Olijfolie
Keukenbenodigdheden
 Pan
 Koekenpan
 Kom
 Grillpan

Instructies

Bereidingswijze
1

Doe de quinoa in een pan met 300 ml water en een bouillonblokje en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken, giet af en laat even afkoelen.

2

Meng de quinoa met de geraspte jonge kaas, wortel, sjalot, munt, bloem, ei en breng op smaak met peper, zout en chilivlokken. Vorm met vochtige handen vier burgers van het mengsel en bestuif ze met bloem. Bak de burgers in een koekenpan in een beetje olijfolie in 4 minuten per kant goudbruin.

3

Prak in een kom de avocado en meng met de geitenkaas en mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.

4

Snijd de broodjes open en gril ze in een droge grillpan in 3 minuten krokant.

5

Besmeer de broodjes met de avocado-geitenkaasspread en beleg met de slamelange, quinoaburger en tomaat. Zet de bovenkant van het broodje vast met een prikker.

Quinoaburger met munt en avocadospread

Ben jij ook zo’n quinoa fan? Dan hebben wij een te gek recept voor je! Smaakvol, kleurrijk en super simpel. Check het hier.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.