Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Ras El Hanout zalm taco’s met tzatziki

Ras el hanout is een Marokkaans kruidenmengsel van soms twintig of meer specerijen. Deze kruiden geven de zalm een intense smaak en daarom voegen we als tegenhanger een frisse zelfgemaakte tzatizki toe. Geniet van deze smaken.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Prep Tijd20 minutenKooktijd5 minutenTotale Tijd25 minuten

Ingrediënten
 2 zalmfilets met huid
 2 el Ras El Hanout kruiden
 Olijfolie
 Peper en zout
 60 gr kikkererwten
 1 handje ongebrande amandelen
 1 komkommer
 150 ml Griekse yoghurt 10%
 1 teentje knoflook, geperst
 Bosje dille
 1 citroen
 4 volkoren wraps

Bereidingswijze
1

Haal de zalm 30 min voor bereiden uit de koelkast en dep droog. Strooi de Ras El Hanout op een plat bord en voeg een scheut olijfolie en wat zout toe. Laat de zalm 5 min in het mengsel marineren.

2

Bak de zalm met de huidkant in de pan 3 min knapperig op halfhoog vuur. Keer om en bak nog 2 min op laag vuur (afhankelijk van de dikte). De zalm mag nog roze zijn van binnen en zeker niet te gaar. Haal de zalm uit de pan, voeg wat olie toe en rooster eerst de kikkererwten krokant en daarna de amandelen goudbruin. Zet apart.

3

Rasp de helft van de komkommer grof, leg in een theedoek en knijp goed uit tot het vocht uit de komkommer is. Voeg de yoghurt, knoflook, 1tl zout en flink wat peper toe, roer goed door. Hak de helft van de dille fijn en voeg toe. Schenk een scheut olijfolie over de yoghurt en rasp de schil van de citroen over de olie.

4

Snijd de andere helft van de komkommer in linten met een dunschiller. Haal de huid van de zalm en verdeel in stukken.

5

Verwarm de wraps en beleg ze. Begin met een laag tzatziki en leg daarop de zalm, komkommer linten, amandelen, kikkererwten en nog wat verse dille. Voeg naar smaak wat citroensap toe en serveer de overgebleven tzatziki er apart bij.

Ingrediënten

Ingrediënten
 2 zalmfilets met huid
 2 el Ras El Hanout kruiden
 Olijfolie
 Peper en zout
 60 gr kikkererwten
 1 handje ongebrande amandelen
 1 komkommer
 150 ml Griekse yoghurt 10%
 1 teentje knoflook, geperst
 Bosje dille
 1 citroen
 4 volkoren wraps

Instructies

Bereidingswijze
1

Haal de zalm 30 min voor bereiden uit de koelkast en dep droog. Strooi de Ras El Hanout op een plat bord en voeg een scheut olijfolie en wat zout toe. Laat de zalm 5 min in het mengsel marineren.

2

Bak de zalm met de huidkant in de pan 3 min knapperig op halfhoog vuur. Keer om en bak nog 2 min op laag vuur (afhankelijk van de dikte). De zalm mag nog roze zijn van binnen en zeker niet te gaar. Haal de zalm uit de pan, voeg wat olie toe en rooster eerst de kikkererwten krokant en daarna de amandelen goudbruin. Zet apart.

3

Rasp de helft van de komkommer grof, leg in een theedoek en knijp goed uit tot het vocht uit de komkommer is. Voeg de yoghurt, knoflook, 1tl zout en flink wat peper toe, roer goed door. Hak de helft van de dille fijn en voeg toe. Schenk een scheut olijfolie over de yoghurt en rasp de schil van de citroen over de olie.

4

Snijd de andere helft van de komkommer in linten met een dunschiller. Haal de huid van de zalm en verdeel in stukken.

5

Verwarm de wraps en beleg ze. Begin met een laag tzatziki en leg daarop de zalm, komkommer linten, amandelen, kikkererwten en nog wat verse dille. Voeg naar smaak wat citroensap toe en serveer de overgebleven tzatziki er apart bij.

Ras El Hanout zalm taco’s met tzatziki

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.