Borrelplank Met Salamirozen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Borrelplank met salamirozen

Van deze heerlijke borrelplank krijg je meteen trek! Met de salamirozen maak je extra indruk op je gasten. Bovendien kun je ze ook nog eens supermakkelijk zelf maken. Heerlijk in combinatie met diverse kaassoorten, vijgenbrood, noten en nog veel meer.

 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra keukenbenodigdheden

Recept borrelplank met salamirozen

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Maak de salamirozen door een plakje cervelaat over de rand van een wijnglas te vouwen. Leg het volgende plakje overlappend over het eerste plakje en vouw deze op dezelfde manier over de rand van het glas. Herhaal dit totdat alle plakjes op zijn. Draai daarna het glas om op de borrelplank, haal het glas voorzichtig van de cervelaat en de roos is klaar. Doe hetzelfde met de pepercervelaat en de salami met zomertruffel. Zet de drie rozen op een borrelplank.
2
Snijd de drie kazen en het vijgenbrood in plakjes en de vijgen in vieren. Vul twee kleine schaaltjes met de olijven en tapenade.
3
Zet de schaaltjes ook op de borrelplank en leg alle overige ingrediënten hier omheen.

Benieuwd hoe je de salamirozen kunt maken? Wij laten het je zien op Instagram.

Wijntip van Wijnvoordeel

Heerlijke wijntip bij dit gerecht

Een borrelavond op de planning staan? Zet deze borrelplank met zelfgemaakte salamirozen op tafel! Heerlijk in combinatie met de Negroamaro-Primitivo van Casa Bardonecca. De wijn die afkomstig is uit Puglia, is rijp, zwoel en fruitig. Je proeft kersen, bosbessen en aardbei, maar ook vanille en tabak. Een heerlijk borrelwijntje!

Ontdekken wat jouw smaakprofiel is, zodat je wijnspijscombinaties kunt kiezen afgestemd op jouw smaak? Doe de test en ontvang 25% korting op je bestelling bij Wijnvoordeel.nl!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Selderij
  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Ei
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via