Poboys Met Krokante Kip En Koolsalade
Niveau
Beginner
Tijd
20 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Po’boys met krokante kip en koolsalade

Po’boy, een traditioneel broodje uit Louisiana met een mooi stukje geschiedenis. Tijdens een vier maanden durende staking van trambestuurders in New Orleans deelden twee restauranteigenaren gratis broodjes uit. Deze broodjes werden ‘poor boys’ genoemd, in zuidelijk dialect afgekort naar ‘po’boy’, als verwijzing naar de stakers. Beleg de po’boy met heerlijk krokante kipfiletschnitzels, coleslaw en een saus op basis van mayonaise en citroen. Lekker!

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept po’boys met krokante kip en koolsalade

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
30 min
1
Bak de kipschnitzels 10 min. in de oven op 180˚C of bak ze 4 min. aan beiden kanten in een koekenpan. Snijd in stukken.
2
Snipper de sjalot en snijd de augurken in kleine blokjes. Meng voor de saus de mayonaise met de sjalot, augurk, cajunkruiden, mosterd, sap en rasp van de citroen en breng op smaak met peper en zout.
3
Maak de koolsalade door de witte kool, rode kool en wortel met de helft van de saus te mengen.
4
Bak de baguettes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5
Snijd de tomaten en komkommer in plakjes. Beleg de broodjes met de koolsalade, plakjes tomaat en komkommer, de krokante kipschnitzel en eventueel nog wat extra saus.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Gluten
  • Ei
  • Sulfiet

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via