Tips voor de lekkerste marinade!
Niveau
Beginner
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Zomerse halloumi salade met vijgen

Salades, wie lust ze nou niet? Je kunt er oneindig veel kanten mee op en er is voor iedereen wel een lekkere combinatie te bedenken. Wij zijn er in elk geval dol op! Onze halloumi salade met radijsjes en verse vijgen moet je zeker een keer geprobeerd hebben.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept zomerse halloumi salade met vijgen

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Doe de rucola in een grote saladeschaal. Snijd de vijgen en snoeptomaatjes in vieren en snijd de gewassen radijsjes in dunne plakjes (het groen van de radijsjes haal je er eerst af). Strooi vervolgens de gesneden vijgen, snoeptomaatjes en radijsjes over de rucola.
2
Verwarm de koekenpan op middelhoog vuur en rooster de pijnboompitjes in ongeveer 5 min. egaal goudbruin. Zorg ervoor dat de pijnboompitjes continu in beweging zijn door te schudden met de pan of te roeren met een houten lepel. Laat de pijnboompitjes afkoelen op een bord.
3
Snijd de halloumi in gelijke plakken van ongeveer 0,5 cm. Verwarm 2/3 van de olijfolie in een grillpan en gril de halloumi 3 min. aan beide kanten tot deze goudbruin is gekleurd. Laat de halloumi iets afkoelen.
4
Meng voor de dressing de honing, de resterende olijfolie en het sap van de limoen door elkaar.
5
Strooi de afgekoelde pijnboompitjes over de rucola salade en top dit af met de plakjes halloumi. Serveer de salade met de zelfgemaakte dressing.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via