Kip, satésaus, meloen; what’s not to like? Wij combineren gemarineerde kipsatéblokjes met een zoet-hartige roedjak; onze variant op de Indonesische fruitsalade in een licht pittig sausje.
Mijn menuplanner
Ingrediënten
4 personen
Ingrediënten
Recept kipsaté met roedjak-fruitsalade
Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Schil beide meloenen, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd ook de komkommer in blokjes.
2
Verwarm in een pannetje de ketjap met de suiker en water en roer tot de basterdsuiker is opgelost. Zorg dat het mengsel niet kookt. Voeg de tamarindepuree, sambal en zout toe, roer goed door en laat afkoelen. Meng de roedjakmarinade met de meloen en komkommer.
3
Week de satéprikkers kort in water om aanbranden te voorkomen. Rijg de kipsatéblokjes aan de prikkers. Bak de saté in een koekenpan of grillpan in 6 minuten gaar. Verwarm intussen de satésaus in een pannetje met 1-2 el water. Voeg meer water toe als de saus te dik is.
4
Serveer de kipsaté met de roedjaksalade en de satésaus.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment