In samenwerking met:
Pavlova Met Frambozen En Vijgen 02 (1)
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Pavlova met frambozen en vijgen

Wil je uitpakken met een grandioos lekker dessert, zonder dat je er heel veel tijd en moeite in steekt? Dan is deze pavlova met frambozen en vijgen een echte aanrader! Voor dit recept gebruik je een kant-en-klare pavlova taartbodem, wat je een hoop moeite bespaart. Beleg de pavlova met slagroom, frambozenjam, vijgen, granaatappelpitjes en rozemarijn en je hebt een dessert om met z’n allen van te smullen!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept pavlova met frambozen en vijgen

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Snijd de takjes van de vijgen en snijd de vijgen in kwarten. Snijd de takjes rozemarijn in stukjes van 3 cm. Verdun de frambozenjam met het kokend water.
2
Leg de pavlova taartbodem op een mooi bord of taartplateau. Verdeel er de opgeklopte slagroom over. Verdeel de frambozenjam over de slagroom. Leg er de vijgen, granaatappelpitjes en stukjes rozemarijn op.

Tip: maak deze pavlova pas vlak voordat je het nagerecht gaat eten. Als je de pavlova van tevoren maakt zal deze inzakken.

Wat is pavlova?

Pavlova is een populaire en luchtige desserttaart die zijn oorsprong vindt in Nieuw-Zeeland of Australië. Het gerecht is vernoemd naar de Russische ballerina Anna Pavlova, die bekendstond om haar luchtige en gracieuze dansstijl. Pavlova staat bekend om zijn krokante buitenkant en zachte, luchtige binnenkant.

De basis van pavlova bestaat meestal uit stijfgeklopt eiwit, suiker en een kleine hoeveelheid azijn of citroensap. Deze mix wordt op een bakplaat gevormd tot een cirkel of een rechthoek en in de oven gebakken tot het een knapperige buitenkant krijgt. Het resultaat is een schuimige en luchtige structuur.

Pavlova wordt vaak geserveerd met een topping van slagroom en vers fruit, zoals aardbeien, kiwi, passievrucht of bessen. Deze combinatie van de krokante meringuebasis, de romige slagroom en het frisse fruit zorgt voor een heerlijk contrast in smaken en texturen.

Dit elegante dessert is geliefd om zijn eenvoud en verfijning, en het is een favoriete keuze bij speciale gelegenheden en feestelijke diners. Het uiterlijk van pavlova doet denken aan een witte, luchtige tutu, wat de associatie met de balletdanseres Anna Pavlova versterkt.

Meer pavlova recepten

In dit recept gebruiken we een kant-en-klare pavlova taartbodem, wat natuurlijk ideaal is voor de drukke feestdagen. Wil je zelf aan de slag met het maken van pavlova? Probeer dan eens deze pavlova met balsamico kersen, de pavlova met frambozenjam en mascarponecrème of de mini pavlova met frisse mango-passievrucht coulis.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Ei
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via