Rijst Met Kip En Groenten In Een Zelfgemaakte Saus
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Bevat kip

Rijst met kip en groenten in een zelfgemaakte saus

Simpel, maar lekker! Dit gerecht heeft een oosters tintje doordat de kipblokjes worden gebakken in een zelfgemaakte saus. De kip met groenten wordt geserveerd bij rijst: een heerlijke maaltijd die in een half uurtje op tafel staat.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept rijst met kip en groenten in een zelfgemaakte saus

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Snijd de sjalotten en de knoflook fijn en snijd de paprika’s in reepjes. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
2
Verhit olie in een wokpan en bak de kipblokjes in 2 min. rondom goudbruin. Voeg de knoflook en sjalot toe en roerbak 2 min. Voeg vervolgens de paprika toe en bak deze 3 min. mee.
3
Voeg als laatste de bouillon, suiker, oestersaus, zoete sojasaus, vissaus en limoenrasp toe. Breng het geheel op hoog vuur aan de kook zodat de suiker oplost in de saus.
4
Giet de rijst af en serveer de warme rijst met de kip en groenten in saus. Top het geheel af met verse basilicumblaadjes.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Selderij
  • Weekdieren
  • Soja
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

F
Frans Mocking
Rijst met kip en groenten in een zelfgemaakte saus lijkt me heerlijk. Kun je ook aangeven hoeveel calorieen een portie heeft? Hoor het graag. MVG Frans
L
Lisa van Eatertainment
Hi Frans, We zijn hier intern mee bezig en hopen dit het einde van het jaar te kunnen integreren in de website. Groet, Lisa
F
Frans Mocking
Hoi Lisa, zou een waardevolle aanvulling zijn
M
Martin
Dit is niet lekker, veel te zout. Ik vraag mij af of iemand dit wel eens getest heeft.
J
Jennifer van Eatertainment
Hi Martin, Bedankt voor je reactie, we waarderen de feedback. We gaan dit recept bespreken met onze culinaire redactie. Groet, Jennifer
J
Jennifer van Eatertainment
Hi Martin, We hebben de saus opnieuw gemaakt. Om het zout meer in balans te brengen, voegen we een extra eetlepel suiker toe. Dit is in het recept aangepast. Nogmaals bedankt voor het aankaarten! Groet, Jennifer

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via