5x gezonde tussendoortjes
Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vrij van vlees

Spaghetti cupcakes

Hartige cupcakes gemaakt van spaghetti: niet alleen leuk om voor jezelf te maken, maar ook een ideaal recept om samen met kids de keuken voor in te duiken! Super makkelijk en met de ingrediënten van Honig ook nog eens hartstikke toegankelijk (en lekker!).

 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

12 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept spaghetti cupcakes

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 160 ℃.
2
Kook de spaghetti 10 minuten. Maak intussen de vulling. Klop de zuivelspread los en voeg de eieren toe. Kluts met de garde tot een glad geheel. Voeg de citroenrasp en basilicum toe.
3
Schaaf de courgette met een kaasschaaf, mandoline of spiraalsnijder in dunne linten.
4
Giet de spaghetti af en spoel af met koud water. Voeg de kruidenpasta toe en roer goed door zodat de spaghetti goed bedekt is.
5
Leg met een vork de spaghetti in de muffinvormpjes. Let daarbij op dat er in het midden een ‘kuiltje’ blijft en de meeste spaghetti aan de randen zit. Verdeel de eivulling over de spaghetti.
6
Rol de courgettelinten op en steek deze in de muffin zodat er een roosje ontstaat.
7
Bak de spaghetticupcakes in ca. 15 minuten gaar. Laat ze in de vorm afkoelen en haal ze pas uit de vorm als ze helemaal afgekoeld zijn zodat ze niet breken.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?