Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Rijst met kip en groenten in een zelfgemaakte saus

Simpel, maar lekker! Dit gerecht heeft een oosters tintje doordat de kipblokjes worden gebakken in een zelfgemaakte saus. De kip met groenten wordt geserveerd bij rijst: een heerlijke maaltijd die in een half uurtje op tafel staat.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 2 sjalotten
 2 teentjes knoflook
 1 rode paprika
 1 gele paprika
 100 gr basmatirijst
 1 el olie
 200 gr kipfiletblokjes
 100 ml kippenbouillon
 2 el suiker
 2 el oestersaus
 2 el zoete sojasaus
 2 el vissaus
 1 limoen, rasp
 2 takjes basilicum

Bereidingswijze
1

Snijd de sjalotten en de knoflook fijn en snijd de paprika’s in reepjes. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.

2

Verhit olie in een wokpan en bak de kipblokjes in 2 min. rondom goudbruin. Voeg de knoflook en sjalot toe en roerbak 2 min. Voeg vervolgens de paprika toe en bak deze 3 min. mee.

3

Voeg als laatste de bouillon, suiker, oestersaus, zoete sojasaus, vissaus en limoenrasp toe. Breng het geheel op hoog vuur aan de kook zodat de suiker oplost in de saus.

4

Giet de rijst af en serveer de warme rijst met de kip en groenten in saus. Top het geheel af met verse basilicumblaadjes.

Ingrediënten

Ingrediënten
 2 sjalotten
 2 teentjes knoflook
 1 rode paprika
 1 gele paprika
 100 gr basmatirijst
 1 el olie
 200 gr kipfiletblokjes
 100 ml kippenbouillon
 2 el suiker
 2 el oestersaus
 2 el zoete sojasaus
 2 el vissaus
 1 limoen, rasp
 2 takjes basilicum

Instructies

Bereidingswijze
1

Snijd de sjalotten en de knoflook fijn en snijd de paprika’s in reepjes. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.

2

Verhit olie in een wokpan en bak de kipblokjes in 2 min. rondom goudbruin. Voeg de knoflook en sjalot toe en roerbak 2 min. Voeg vervolgens de paprika toe en bak deze 3 min. mee.

3

Voeg als laatste de bouillon, suiker, oestersaus, zoete sojasaus, vissaus en limoenrasp toe. Breng het geheel op hoog vuur aan de kook zodat de suiker oplost in de saus.

4

Giet de rijst af en serveer de warme rijst met de kip en groenten in saus. Top het geheel af met verse basilicumblaadjes.

Rijst met kip en groenten in zelfgemaakte saus
Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

Hensel “Aufwind” Spätburgunder.

Zoet en zout in dit oosterse gerecht, daar past een sappig fruitige wijn bij met weinig tannines. Dat biedt deze Duitse pinot noir, sappige kersen en zoete aardbeien.

Met code EAT10 bestel je hem nu hier met 10% korting bij Vanouds de Zwaan.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.