Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Rode linzensoep met gepofte rijst

Rode linzen zijn misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een heerlijke maaltijdsoep, toch komen deze peulvruchten hierin prima tot hun recht. Wij combineren de rode linzensoep met tomatenblokjes, wortel en een topping van pittige gepofte rijst; een ontzettend lekkere soep die er ook nog eens fantastisch uitziet.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding20 minutenKooktijd30 minutenTotale Tijd50 minuten

Ingrediënten
 4 el olie
 1 ui, gesnipperd
 2 teentjes knoflook, fijngesneden
 1 rode peper, fijngesneden
 1,50 tl komijnpoeder
 2 tl kurkuma
 200 gr rode linzen, gewassen
 1 blik tomatenblokjes à 400 gram
 150 gr wortels, in schijfjes
 2 aardappels, geschild en in blokjes
 1 l groentebouillon
 Peper en zout
 50 gr gepofte rijst
 ½ tl cayennepeper
 10 gr munt
 100 ml kokosmelk
Keukenbenodigdheden
 Diepe pan
 Staafmixer

Bereidingswijze
1

Verhit 2 eetlepels olie in een diepe pan en fruit hierin de ui, de helft van de knoflook en de helft van de rode peper, komijn en kurkuma 2 minuten.

2

Voeg linzen, tomatenblokjes, wortel, aardappel en groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep met het deksel op de pan 25-30 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer en breng eventueel op smaak met peper en zout.

3

Verhit op middelhoog vuur 2 el olie en fruit hierin zachtjes de rest van de knoflook en rode peper, komijn, cayennepeper en kurkuma 2 minuten.

4

Voeg de gepofte rijst toe en schep 3 minuten om, zodat de rijst even meebakt en goed gemixt is met het specerijenmengsel.

5

Garneer de soep met de gepofte rijst, verse munt en de kokosmelk.

Ingrediënten

Ingrediënten
 4 el olie
 1 ui, gesnipperd
 2 teentjes knoflook, fijngesneden
 1 rode peper, fijngesneden
 1,50 tl komijnpoeder
 2 tl kurkuma
 200 gr rode linzen, gewassen
 1 blik tomatenblokjes à 400 gram
 150 gr wortels, in schijfjes
 2 aardappels, geschild en in blokjes
 1 l groentebouillon
 Peper en zout
 50 gr gepofte rijst
 ½ tl cayennepeper
 10 gr munt
 100 ml kokosmelk
Keukenbenodigdheden
 Diepe pan
 Staafmixer

Instructies

Bereidingswijze
1

Verhit 2 eetlepels olie in een diepe pan en fruit hierin de ui, de helft van de knoflook en de helft van de rode peper, komijn en kurkuma 2 minuten.

2

Voeg linzen, tomatenblokjes, wortel, aardappel en groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep met het deksel op de pan 25-30 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer en breng eventueel op smaak met peper en zout.

3

Verhit op middelhoog vuur 2 el olie en fruit hierin zachtjes de rest van de knoflook en rode peper, komijn, cayennepeper en kurkuma 2 minuten.

4

Voeg de gepofte rijst toe en schep 3 minuten om, zodat de rijst even meebakt en goed gemixt is met het specerijenmengsel.

5

Garneer de soep met de gepofte rijst, verse munt en de kokosmelk.

Rode linzensoep met gepofte rijst

Op zoek naar meer inspiratie voor lekkere soepen? Bekijk dan hier onze recepten!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.