Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Romige vis tandoori met limoen en koriander

Zet in een handomdraai een romig visrecept op tafel. Wij serveren onze ‘vis tandoori’ met rijst, naanbrood, een limoenpartje en verse koriander. Heerlijk!

NiveauBeginner

Voorziet in2 Porties
Prep Tijd10 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 1 tl gemalen komijn
 130 gr Griekse yoghurt
 1 el tomatenpuree
 ½ tl gemalen cayennepeper
 1 tl kaneel
 1 tl gemalen koriander
 300 gr koolvis
 2 naanbroden
 150 gr rijst
 1 ui
 1 el olie
 1 limoen
 6 takjes koriander
Keukenbenodigdheden
 Oven
 Kom
 Diepe pan

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de komijn, yoghurt, tomatenpuree, cayennepeper, kaneel en korianderpoeder in een kom. Snijd de vis in stukken en voeg toe aan de yoghurt-kruidensaus.

2

Bak de naanbroden in 6 minuten goudbruin en knapperig in het midden van de oven. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3

Snijd de ui fijn. Verhit 1 el olie in een diepe pan en fruit de ui aan. Voeg de vis en yoghurt-kruidensaus toe aan de ui en laat de vis in 6 minuten gaar worden in de pan.

4

Snijd de limoen in partjes en de koriander fijn. Serveer de warme rijst met de vis tandoori, het naanbrood de partjes limoen en de fijngesneden verse koriander.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 tl gemalen komijn
 130 gr Griekse yoghurt
 1 el tomatenpuree
 ½ tl gemalen cayennepeper
 1 tl kaneel
 1 tl gemalen koriander
 300 gr koolvis
 2 naanbroden
 150 gr rijst
 1 ui
 1 el olie
 1 limoen
 6 takjes koriander
Keukenbenodigdheden
 Oven
 Kom
 Diepe pan

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de komijn, yoghurt, tomatenpuree, cayennepeper, kaneel en korianderpoeder in een kom. Snijd de vis in stukken en voeg toe aan de yoghurt-kruidensaus.

2

Bak de naanbroden in 6 minuten goudbruin en knapperig in het midden van de oven. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3

Snijd de ui fijn. Verhit 1 el olie in een diepe pan en fruit de ui aan. Voeg de vis en yoghurt-kruidensaus toe aan de ui en laat de vis in 6 minuten gaar worden in de pan.

4

Snijd de limoen in partjes en de koriander fijn. Serveer de warme rijst met de vis tandoori, het naanbrood de partjes limoen en de fijngesneden verse koriander.

Romige vis tandoori met limoen en koriander

Fan van naanbrood? Deze tikka masala serveren we met naantosti’s.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.