Romige Visschotel Met Prei En Broccoli
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Romige visschotel met prei en broccoli

Op zoek naar een simpel recept? Dan is deze visschotel met prei en broccoli precies wat je zoekt. Extra makkelijk: in dit recept kun je kiezen voor verse vis, maar diepvriesvis werkt ook prima. Ideaal op drukke dagen of als je gewoon even zin hebt om een makkelijke maar gezonde maaltijd te maken.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept romige visschotel met prei en broccoli

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet een ovenschaal in met de olijfolie.
2
Snijd de vis in grove stukken. Snijd de prei in ringen en was goed met water. Snijd de dragon fijn en meng met de vis, prei en broccoliroosjes.
3
Smelt de helft van de roomboter in een steelpannetje en voeg de bloem toe. Roer goed met een garde en kook 3 min. Voeg beetje bij beetje de melk toe en roer met de garde tot er een gladde saus ontstaat. Roer als laatste de groentebouillon en de mosterd door de saus.
4
Verdeel de groenten en vis over de ovenschaal en schenk hier de saus overheen. Bak in 20 min. in het midden van de oven gaar.
5
Smelt ondertussen de overgebleven boter in een koekenpan. Bak hierin de panko met de knoflook en wat zout en peper goudbruin en krokant.
6
Serveer de ovenschotel met de krokante panko en partjes citroen.

Hoe lang moet een visschotel in de oven?

De bereidingstijd van een visschotel in de oven hangt af van de dikte van de vis en de andere ingrediënten. Over het algemeen is een bereidingstijd van 20-25 minuten voldoende. Om er zeker van te zijn dat de vis gaar is, kun je de kerntemperatuur meten met een vleesthermometer. Deze moet ongeveer 63 graden Celsius zijn.

Welke wijn bij visschotel?

Bij een visschotel past een frisse, droge witte wijn het beste. Een goede keuze is bijvoorbeeld een Sauvignon Blanc, Pinot Grigio of Chardonnay. Deze wijnen hebben een fruitige smaak en een aangename zuurgraad die goed samengaan met de vis.

Wat eet je bij een visschotel?

Bij een visschotel kun je verschillende bijgerechten serveren, afhankelijk van je smaak en voorkeuren. Enkele ideeën zijn:

  • Een frisse salade met bijvoorbeeld cherrytomaatjes, komkommer en een vinaigrette dressing.
  • Geroosterde groenten, zoals courgette, paprika en aubergine.
  • Gebakken aardappels, bijvoorbeeld krieltjes met rozemarijn.
  • Vers brood of stokbrood met kruidenboter of tapenade.
  • Een sausje, zoals een zelfgemaakte knoflooksaus of citroenboter.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Mosterd
  • Gluten
  • Vis
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?