Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Salade met kip, mango en passievruchtdressing

Salade met kip, mango en passievruchtdressing

Zin in een lekker biertje bij deze zomerse salade? Hazy Sunrise van Brouwerij Kees past perfect bij dit gerecht! Het bier heeft een tropische, fruitige geur en een milde, lichtzoete smaak. Het tropische tintje van dit bier gaat perfect samen met de mango en passievrucht.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 2 sneetjes zuurdesembrood
 12 el olijfolie
 Peper en zout
 250 gr kipfilet
 2 el ras el hanout kruiden
 2 el zonnebloemolie
 4 bospenen
 1 mango
 1 rode ui
 100 gr suiker
 100 ml azijn
 2 passievruchten
 2 el honing
 4 el citroensap
 1 tl chilivlokken
 50 gr rucola slamelange

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200˚C. Snijd de boterhammen in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Meng deze met 2/3e van de olijfolie en hussel het geheel goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

2

Verdeel het brood over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak gedurende 12 min. krokant, haal uit de oven en laat afkoelen.

3

Breng de kipfilet op smaak met de ras el hanout kruiden. Zorg ervoor dat kipfilet volledig bedekt is met de kruiden. Verwarm de zonnebloemolie in een koekenpan op laag tot middelhoog vuur en bak de kipfilet in ongeveer 15 min. langzaam gaar. Draai de kipfilet halverwege om.

4

Snijd de bospenen met een dunschiller in linten en snijd de mango in blokjes.

5

Snijd de rode ui in halve ringen. Breng de suiker en azijn aan de kook in een steelpan. Voeg de ui toe wanneer het suiker-azijnmengsel kookt en laat de ingelegde ui langzaam weer afkoelen.

6

Halveer de passievruchten en lepel het vruchtvlees eruit. Meng dit met de rest van de olijfolie, honing en citroensap. Meng het geheel tot een dressing.

7

Snijd de kip in plakken en verdeel de rucola slamelange over twee (diepe) borden. Verdeel hier vervolgens de mango, ingelegde ui, wortel en kip over. Garneer met chilivlokken en breng op smaak met zout. Serveer de salade met de passievruchtdressing.

Ingrediënten

Ingrediënten
 2 sneetjes zuurdesembrood
 12 el olijfolie
 Peper en zout
 250 gr kipfilet
 2 el ras el hanout kruiden
 2 el zonnebloemolie
 4 bospenen
 1 mango
 1 rode ui
 100 gr suiker
 100 ml azijn
 2 passievruchten
 2 el honing
 4 el citroensap
 1 tl chilivlokken
 50 gr rucola slamelange

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200˚C. Snijd de boterhammen in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Meng deze met 2/3e van de olijfolie en hussel het geheel goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

2

Verdeel het brood over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak gedurende 12 min. krokant, haal uit de oven en laat afkoelen.

3

Breng de kipfilet op smaak met de ras el hanout kruiden. Zorg ervoor dat kipfilet volledig bedekt is met de kruiden. Verwarm de zonnebloemolie in een koekenpan op laag tot middelhoog vuur en bak de kipfilet in ongeveer 15 min. langzaam gaar. Draai de kipfilet halverwege om.

4

Snijd de bospenen met een dunschiller in linten en snijd de mango in blokjes.

5

Snijd de rode ui in halve ringen. Breng de suiker en azijn aan de kook in een steelpan. Voeg de ui toe wanneer het suiker-azijnmengsel kookt en laat de ingelegde ui langzaam weer afkoelen.

6

Halveer de passievruchten en lepel het vruchtvlees eruit. Meng dit met de rest van de olijfolie, honing en citroensap. Meng het geheel tot een dressing.

7

Snijd de kip in plakken en verdeel de rucola slamelange over twee (diepe) borden. Verdeel hier vervolgens de mango, ingelegde ui, wortel en kip over. Garneer met chilivlokken en breng op smaak met zout. Serveer de salade met de passievruchtdressing.

Salade met kip, mango en passievruchtdressing

Fan van bier? Probeer ook het broodje hamburger met groene salsa en kerriemayonaise in combinatie met de IPA van brouwerij Kees.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.