Scholfilet met broccoli-erwtenpuree en Provençaalse aardappelpartjes

Zet een heerlijk AVG’tje (Aardappel Vlees Groente) op tafel… maar dan met vis! Ga bijvoorbeeld aan de slag met onze scholfilet met romige broccoli-erwtenpuree en krokant gebakken Provençaalse aardappelpartjes.

NiveauBeginner

Voorziet in2 Porties
Prep Tijd5 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 3 el olijfolie
 400 gr aardappelpartjes
 1 tl Provençaalse kruiden
 Peper en zout
 1 stronk broccoli
 200 gr tuinerwten, diepgevroren
 8 takjes basilicum
 250 ml groentebouillon
 2 el ricotta
 200 gr scholfilet
Keukenbenodigdheden
 2 Koekenpannen
 Pan

Bereidingswijze
1

Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de aardappelpartjes in 10 minuten goudbruin en gaar. Kruid de aardappeltjes tijdens het bakken met de Provençaalse kruiden en breng op smaak met wat zout.

2

Breng een pan water aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes en kook samen met de erwtjes in 5 minuten gaar. Giet de groenten af en pureer samen met de helft van de basilicum, de groentebouillon en de ricotta tot een mooie puree. Breng naar wens op smaak met peper en zout.

3

Dep de scholfilet droog en kruid met peper en zout. Verhit in een koekenpan 1 el olijfolie en bak de scholfilet in 4 minuten gaar.

4

Verdeel de broccoli-erwtenpuree over twee borden en leg de scholfilet in het midden van ieder bord. Garneer het gerecht met de overgebleven basilicumblaadjes en serveer met de knapperige aardappelpartjes.

Ingrediënten

Ingrediënten
 3 el olijfolie
 400 gr aardappelpartjes
 1 tl Provençaalse kruiden
 Peper en zout
 1 stronk broccoli
 200 gr tuinerwten, diepgevroren
 8 takjes basilicum
 250 ml groentebouillon
 2 el ricotta
 200 gr scholfilet
Keukenbenodigdheden
 2 Koekenpannen
 Pan

Instructies

Bereidingswijze
1

Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de aardappelpartjes in 10 minuten goudbruin en gaar. Kruid de aardappeltjes tijdens het bakken met de Provençaalse kruiden en breng op smaak met wat zout.

2

Breng een pan water aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes en kook samen met de erwtjes in 5 minuten gaar. Giet de groenten af en pureer samen met de helft van de basilicum, de groentebouillon en de ricotta tot een mooie puree. Breng naar wens op smaak met peper en zout.

3

Dep de scholfilet droog en kruid met peper en zout. Verhit in een koekenpan 1 el olijfolie en bak de scholfilet in 4 minuten gaar.

4

Verdeel de broccoli-erwtenpuree over twee borden en leg de scholfilet in het midden van ieder bord. Garneer het gerecht met de overgebleven basilicumblaadjes en serveer met de knapperige aardappelpartjes.

Scholfilet met broccoli-erwtenpuree en Provençaalse aardappelpartjes

Ben jij een echte visliefhebber? Bekijk dan snel onze heerlijke visrecepten, waaronder onze lekkere variant op het Braziliaanse visstoofgerecht moqueca.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.