In samenwerking met:
Flat Iron Steak Met Maissalade 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Flat iron steak met maïssalade

Wij hebben een heerlijke vleesmaaltijd voor je op het menu: flat iron steak met maïssalade! Supermals vlees, wie houdt er niet van? Combineer met maïs, krieltjes en sugarsnaps voor een complete maaltijd!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept flat iron steak met maïssalade

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de krieltjes en spoel af onder koud water. Pel en snijd de knoflook grof.
2
Verhit een pan met de olijfolie en bak de flat iron steak en knoflook 10 min. Draai het vlees halverwege de baktijd om. Laat de flat iron steak voor het aansnijden 5 min. rusten in aluminiumfolie.
3
Verdeel ondertussen de krieltjes en maïskolven over een met bakpapier beklede bakplaat en plaats 20 min. in de oven. Snijd vervolgens de maïs van boven naar beneden van de kolf.
4
Maak de sugarsnaps schoon. Verhit een pan met 3 cm water en stoof de sugarsnaps 5 min.
5
Verdeel de krieltjes, maïs en sugarsnaps over de borden. Snijd de flat iron steak in stukken en leg het vlees bovenop.

Tip: bereid de flat iron steak op de barbecue. Verdeel 1 el olijfolie over de flat iron steak en grill 4 minuten aan beide kanten.

Wat is flat iron steak?

Flat iron steak is een mals en smaakvol stuk rundvlees dat gesneden wordt van de schouder van het rund, specifiek uit het schouderblad (de schoudermuis). Het staat bekend om zijn rijke smaak en malsheid. Flat iron steak heeft een fijne textuur en bevat doorgaans weinig vet, waardoor het een populaire keuze is voor veel vleesliefhebbers.

Het dankt zijn naam aan de vorm van het stuk vlees, dat lijkt op een plat strijkijzer (flat iron in het Engels). Hoewel het oorspronkelijk werd beschouwd als een minder bekend en minder gewaardeerd stuk vlees, heeft flat iron steak de laatste jaren aan populariteit gewonnen vanwege zijn uitstekende smaak en malsheid. Het kan op verschillende manieren worden bereid, waaronder grillen, bakken, braden of stoven, en het is een veelzijdig stuk vlees dat goed past bij verschillende kruiden en sauzen.

Bavette: een heerlijk stuk vlees

Bavette is een smaakvol stuk rundvlees afkomstig van de flank van het rund. Het staat bekend om zijn intense smaak, sappigheid en grove textuur. Bavette is populair geworden vanwege zijn betaalbaarheid en wordt vaak gebruikt in diverse culinaire bereidingen, zoals grillen, bakken, braden of stoven. Een heerlijk recept voor bavette is deze Argentijnse bavette met salsa verde. Door het vlees te bereiden op de barbecue krijgt het een heerlijke smaakvolle én malse smaak.

Buikspek van de barbecue

Wanneer je buikspek langzaam gaart, krijgt het de allerbeste smaak! In dit recept voor Aziatisch gepekeld buikspek van de barbecue kiezen we ervoor om het buikspek nat te pekelen. Het resultaat? Súpermals vlees! Het pekelen duurt minimaal 12 uur, dus het handigste is om de voorbereidingen te treffen in de middag of avond, zodat je het vlees in de middag op de barbecue kan leggen voor de rest van de bereiding. Eet smakelijk!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

  Voedingswaarden

  Per 1 persoonsportie

  Voedingswaarden

  Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

  Vind je dit leuk?

  Over dit recept

  Gerecht
  Hoofdgerechten
  Cuisine
  Hollands
  Diëten
  Eiwitrijk
  Soort
  AVG
  Vlees
  Voorkeuren
  Bevat vlees
  Vrij van vis

  Gemaakt door Eatertainment

  Delen via