Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Sinaasappel-rijstevlaaitjes

Deze superleuke sinaasappel-rijstevlaaitjes zijn een heerlijke, frisse variatie op de traditionele rijstevlaai. De rijstevlaaitjes hebben een lekkere, krokante bodem doordat deze is gemaakt van croissantdeeg. Top de vlaaitjes af met slagroom en genieten maar! 

NiveauGemiddeld

Voorziet in8 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd35 minutenTotale Tijd50 minuten

Ingrediënten
 1 sinaasappel, sap en rasp
 ½ vanillestokje
 75 gr dessertrijst
 400 ml kokosmelk
 60 gr honing
 Snufje zout
 1 tl rozenwater
 1 grote rol croissantdeeg
 1 ei
 200 ml slagroom
 2 el suiker
 1 el olie
Keukenbenodigdheden
 8 kleine taartvormpjes (of 1 grote vlaaivorm)
 Optioneel een spuitzak voor de perfecte toefjes slagroom

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C.

2

Rasp de schil van de sinaasappel en pers de sinaasappel uit. Haal het merg uit het vanillestokje. Breng de rijst met kokosmelk, sinaasappelsap, honing en zout voor 12 min. aan de kook. Voeg na 10 min. de vanille en het rozenwater toe aan de rijst en laat nog 2 min. meekoken. Controleer of de rijst gaar is en laat afkoelen.

3

Vet de bodem van de taartvorm(pjes) in met olie en bedek met het croissantdeeg. Scheid een ei en meng het eigeel met de helft van de sinaasappelrasp door de afgekoelde rijst. Klop vervolgens het eiwit op en schep door de rijst. Verdeel de rijst over het croissantdeeg en bak 15 à 20 min. (of 25 à 30 in een grote vlaaivorm) in het midden van de oven.

4

Klop de slagroom en suiker op en spuit deze met een spuitzak met spuitmondje op de afgekoelde rijstevlaaitjes. Top de sinaasappel-rijstevlaaitjes af met de overige sinaasappelrasp.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 sinaasappel, sap en rasp
 ½ vanillestokje
 75 gr dessertrijst
 400 ml kokosmelk
 60 gr honing
 Snufje zout
 1 tl rozenwater
 1 grote rol croissantdeeg
 1 ei
 200 ml slagroom
 2 el suiker
 1 el olie
Keukenbenodigdheden
 8 kleine taartvormpjes (of 1 grote vlaaivorm)
 Optioneel een spuitzak voor de perfecte toefjes slagroom

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C.

2

Rasp de schil van de sinaasappel en pers de sinaasappel uit. Haal het merg uit het vanillestokje. Breng de rijst met kokosmelk, sinaasappelsap, honing en zout voor 12 min. aan de kook. Voeg na 10 min. de vanille en het rozenwater toe aan de rijst en laat nog 2 min. meekoken. Controleer of de rijst gaar is en laat afkoelen.

3

Vet de bodem van de taartvorm(pjes) in met olie en bedek met het croissantdeeg. Scheid een ei en meng het eigeel met de helft van de sinaasappelrasp door de afgekoelde rijst. Klop vervolgens het eiwit op en schep door de rijst. Verdeel de rijst over het croissantdeeg en bak 15 à 20 min. (of 25 à 30 in een grote vlaaivorm) in het midden van de oven.

4

Klop de slagroom en suiker op en spuit deze met een spuitzak met spuitmondje op de afgekoelde rijstevlaaitjes. Top de sinaasappel-rijstevlaaitjes af met de overige sinaasappelrasp.

Sinaasappel-rijstevlaaitjes

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.