Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Stir-fry met groene asperge en gember

Stir-fry

Een stir-fry, ook wel roerbakgerecht genoemd, is een gerecht waar je alle kanten mee op kunt. Vlees, vis, vegetarisch, wat je maar lekker vindt! Wij gaan voor een variant met Aziatische smaken als basis. De gemberjam zorgt daarbij voor een verrassende twist aan de zelfgemaakte saus.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 500 gr groene asperge
 400 gr kipfilet, in blokjes
 400 gr witte rijst
 3 el olie
 2 stengels bosui, in ringetjes gesneden
 2 el sesamzaad, geroosterd
 1 handje koriander, grof gehakt
 3 el Hero gemberjam
 3 el sojasaus
 1 gele of rode peper, in dunne ringetjes
 1 teentje knoflook, fijngehakt
 1 sjalot, fijngehakt
 1 limoen, sap en rasp
Keukenbenodigdheden
 Pan
 Wokpan

Bereidingswijze
1

Snijd 2 cm van de onderkant van de asperges. Snijd de asperges in schuine stukken. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Verhit 1 el olie in de wok en bak de kipfiletblokjes in 5 minuten goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet opzij. Verhit 2 el olie in de wok en fruit de sjalot 1 minuut aan. Voeg de groene asperges toe en roerbak deze in 6 minuten knapperig.

3

Meng de gemberjam met de sojasaus, peper, knoflook en limoensap en -rasp. Voeg de saus toe aan de stir-fry en bak 2 minuten mee.

4

Voeg de kip toe aan de stir-fry en verwarm nog 3 minuten mee. Garneer het gerecht met de bosui, koriander en sesamzaadjes en serveer met de rijst.

Ingrediënten

Ingrediënten
 500 gr groene asperge
 400 gr kipfilet, in blokjes
 400 gr witte rijst
 3 el olie
 2 stengels bosui, in ringetjes gesneden
 2 el sesamzaad, geroosterd
 1 handje koriander, grof gehakt
 3 el Hero gemberjam
 3 el sojasaus
 1 gele of rode peper, in dunne ringetjes
 1 teentje knoflook, fijngehakt
 1 sjalot, fijngehakt
 1 limoen, sap en rasp
Keukenbenodigdheden
 Pan
 Wokpan

Instructies

Bereidingswijze
1

Snijd 2 cm van de onderkant van de asperges. Snijd de asperges in schuine stukken. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Verhit 1 el olie in de wok en bak de kipfiletblokjes in 5 minuten goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet opzij. Verhit 2 el olie in de wok en fruit de sjalot 1 minuut aan. Voeg de groene asperges toe en roerbak deze in 6 minuten knapperig.

3

Meng de gemberjam met de sojasaus, peper, knoflook en limoensap en -rasp. Voeg de saus toe aan de stir-fry en bak 2 minuten mee.

4

Voeg de kip toe aan de stir-fry en verwarm nog 3 minuten mee. Garneer het gerecht met de bosui, koriander en sesamzaadjes en serveer met de rijst.

Stir-fry met groene asperge en gember

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.