Kai panang (Thaise kip in pindacurry)

kai panang

Kai Panang, één van de zeer populaire curry’s uit Thailand, staat vaak ook wel bekend als Thaise rode curry. Deze heerlijke kip in pindacurry is ietwat pittig en snel en makkelijk te bereiden. Een ideaal gerecht voor wanneer er snel iets lekkers op tafel getoverd moet worden.  

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Prep Tijd10 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 3 el zonnebloemolie
 1 rode ui, gesnipperd
 2 zoete puntpaprika’s, in blokjes
 2 teentjes knoflook, in plakjes
 400 gr kipfilet, in blokjes
 100 gr boemboe rode curry
 200 ml kokosmelk
 3 el pindakaas met stukjes pinda
 1 el vissaus
 1 el sojasaus
 Sap van 1 limoen
 300 gr pandanrijst
 1 komkommer, in blokjes
 10 gr verse kruiden, zoals munt, koriander of (Thaise) basilicum
 2 stengels bosui, in ringetjes
Keukenbenodigdheden
 Wok
 Kookpan

Bereidingswijze
1

Verhit 2 el olie in een wok en fruit de ui kort. Voeg paprikablokjes en knoflook toe en bak nog even mee. Bak de kipblokjes 5 minuten mee in de wok, haal het kipmengsel uit de pan en zet opzij.

2

Zet de wok terug op het vuur, voeg 1 el olie toe samen met de boemboe rode curry en 1 el kokosmelk. Bak dit al roerend 3 minuten tot de boemboe lekker begint te geuren. Giet de rest van de kokosmelk in de wok en breng het geheel aan de kook.

3

Draai het vuur laag en roer de pindakaas door de curry, totdat alle pindakaas is opgelost. Doe het kipmengsel terug in de pan samen met de vissaus, sojasaus en limoensap en laat nog 10 minuten zachtjes pruttelen.

4

Kook intussen de rijst volgens de instructies op de verpakking. Serveer de Kai Panang in kommetjes met de gekookte rijst en blokjes komkommer en garneer met de verse kruiden en bosui.

Ingrediënten

Ingrediënten
 3 el zonnebloemolie
 1 rode ui, gesnipperd
 2 zoete puntpaprika’s, in blokjes
 2 teentjes knoflook, in plakjes
 400 gr kipfilet, in blokjes
 100 gr boemboe rode curry
 200 ml kokosmelk
 3 el pindakaas met stukjes pinda
 1 el vissaus
 1 el sojasaus
 Sap van 1 limoen
 300 gr pandanrijst
 1 komkommer, in blokjes
 10 gr verse kruiden, zoals munt, koriander of (Thaise) basilicum
 2 stengels bosui, in ringetjes
Keukenbenodigdheden
 Wok
 Kookpan

Instructies

Bereidingswijze
1

Verhit 2 el olie in een wok en fruit de ui kort. Voeg paprikablokjes en knoflook toe en bak nog even mee. Bak de kipblokjes 5 minuten mee in de wok, haal het kipmengsel uit de pan en zet opzij.

2

Zet de wok terug op het vuur, voeg 1 el olie toe samen met de boemboe rode curry en 1 el kokosmelk. Bak dit al roerend 3 minuten tot de boemboe lekker begint te geuren. Giet de rest van de kokosmelk in de wok en breng het geheel aan de kook.

3

Draai het vuur laag en roer de pindakaas door de curry, totdat alle pindakaas is opgelost. Doe het kipmengsel terug in de pan samen met de vissaus, sojasaus en limoensap en laat nog 10 minuten zachtjes pruttelen.

4

Kook intussen de rijst volgens de instructies op de verpakking. Serveer de Kai Panang in kommetjes met de gekookte rijst en blokjes komkommer en garneer met de verse kruiden en bosui.

Thaise kai panang (kip in pindacurry)

Lekkere kipcurry maken en gek op bijvoorbeeld saté? Dan is deze Thais curry Kai Panang echt iets voor jou. Geurige boemboe, kokosmelk en een vleugje pit. Zelf maken is een fluitje van een cent! Dit heerlijke gerecht staat binnen een kwartier bij je op tafel. 

Tip! Geef het Thaise gerecht nog extra bite met grof gehakte pinda’s en ringetjes rode peper als extra garnering!

Wij houden van de Thaise keuken! Jij ook? Bekijk dan zeker het recept voor onze Thaise kokossoep!

Blijf op de hoogte.

Krijg meldingen over de nieuwste workshops en evenementen in je inbox.