Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

The Wakame Bruschetta Festa

The Wakame Bruschetta Festa

Ga jij voor een vegan burger vanavond? Deze Wakame Bruschetta Festa burger van The Dutch Weed Burger heb je zo op tafel staan.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 Bruschetta wakame salsa (mix blokjes van tomaat met wakame salade)
 2 el vegan mayonaise
 1 tl korianderzaad
 1 el azijn
 1 tl suiker
 Snufje kardemom
 1 steranijs
 Sla voor de opmaak
 ½ middelgrote komkommer
 1 tomaat, in blokjes
 2 Weed Burgers
 2 Weed Buns
 Scheutje zonnebloemolie

Bereidingswijze
1

Snij de komkommer in dunne plakken en leg deze in een marinade van korianderzaad, azijn, suiker, kardemom en steranijs.

2

Snij de tomaat in blokjes en voeg ze toe aan de salsa.

3

Bak de Weed Burger bruin en krokant in de zonnebloemolie, dit kan vanuit bevroren en ontdooide toestand.

4

In de tussentijd kun je het broodje afbakken in de oven. Zet de oven op 180 graden en bak het bevroren broodje 6 tot 7 minuten. Is het broodje al ontdooid? Dan is deze in 4 minuten klaar.

5

Haal het broodje uit de oven en beleg deze aan beide kanten met vegan mayonaise. Beleg de onderkant van het broodje met sla en de gemarineerde komkommer. Bedek de bovenkant met tomaten-wakamesalsa.

6

Haal de Weed Burger van de plaat wanneer deze mooi bruin is en leg deze op het broodje. Plaats de bovenste helft op de onderste en klaar!

Ingrediënten

Ingrediënten
 Bruschetta wakame salsa (mix blokjes van tomaat met wakame salade)
 2 el vegan mayonaise
 1 tl korianderzaad
 1 el azijn
 1 tl suiker
 Snufje kardemom
 1 steranijs
 Sla voor de opmaak
 ½ middelgrote komkommer
 1 tomaat, in blokjes
 2 Weed Burgers
 2 Weed Buns
 Scheutje zonnebloemolie

Instructies

Bereidingswijze
1

Snij de komkommer in dunne plakken en leg deze in een marinade van korianderzaad, azijn, suiker, kardemom en steranijs.

2

Snij de tomaat in blokjes en voeg ze toe aan de salsa.

3

Bak de Weed Burger bruin en krokant in de zonnebloemolie, dit kan vanuit bevroren en ontdooide toestand.

4

In de tussentijd kun je het broodje afbakken in de oven. Zet de oven op 180 graden en bak het bevroren broodje 6 tot 7 minuten. Is het broodje al ontdooid? Dan is deze in 4 minuten klaar.

5

Haal het broodje uit de oven en beleg deze aan beide kanten met vegan mayonaise. Beleg de onderkant van het broodje met sla en de gemarineerde komkommer. Bedek de bovenkant met tomaten-wakamesalsa.

6

Haal de Weed Burger van de plaat wanneer deze mooi bruin is en leg deze op het broodje. Plaats de bovenste helft op de onderste en klaar!

The Wakame Bruschetta Festa

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.