Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Tilapia uit de oven met spruitjes en pompoen

Tilapia

Serveer je tilapiafilet eens vanuit de oven in combinatie met spruitjes en pompoenblokjes. Wij kruiden de vis vooraf met een zelfgemaakte kruidenmix. Lekker!

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding5 minutenKooktijd25 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 1 rode ui
 350 gr spruitjes
 400 gr pompoenblokjes
 ½ citroen
 ½ rode peper
 1 teentje knoflook
 2 el olie
 1 tl uienpoeder
 2 tl paprikapoeder
 2 tl zout
 ½ tl gemberpoeder
 ½ tl korianderpoeder
 2 tilapiafilets
Keukenbenodigdheden
 Oven
 Pan
 Ovenschaal
 Kommetje

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de rode ui in ringen. Snijd de spruitjes aan de onderkant in met een sneetje en verwijder de buitenste blaadjes.

2

Doe de spruitjes en de pompoenblokjes in een pan met kokend water en laat deze 9 minuten garen. Laat de groente goed uitlekken en schep in een ovenschaal.

3

Snijd de citroen in partjes. Snijd de rode peper fijn en pers de knoflook uit. Houd je van een iets minder pittig gerecht? Verwijder dan eerst de zaadlijst van de peper. Meng de fijngesneden rode peper en knoflook met de olie, uienpoeder, paprikapoeder, zout, gemberpoeder en korianderpoeder. Bedek de tilapiafilets met het kruidenmengsel en leg deze samen met de citroenpartjes en ui op de pompoen en spruitjes.

4

Laat de tilapia, spruitjes en pompoen 17 minuten garen in het midden van de oven. Serveer direct.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 rode ui
 350 gr spruitjes
 400 gr pompoenblokjes
 ½ citroen
 ½ rode peper
 1 teentje knoflook
 2 el olie
 1 tl uienpoeder
 2 tl paprikapoeder
 2 tl zout
 ½ tl gemberpoeder
 ½ tl korianderpoeder
 2 tilapiafilets
Keukenbenodigdheden
 Oven
 Pan
 Ovenschaal
 Kommetje

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de rode ui in ringen. Snijd de spruitjes aan de onderkant in met een sneetje en verwijder de buitenste blaadjes.

2

Doe de spruitjes en de pompoenblokjes in een pan met kokend water en laat deze 9 minuten garen. Laat de groente goed uitlekken en schep in een ovenschaal.

3

Snijd de citroen in partjes. Snijd de rode peper fijn en pers de knoflook uit. Houd je van een iets minder pittig gerecht? Verwijder dan eerst de zaadlijst van de peper. Meng de fijngesneden rode peper en knoflook met de olie, uienpoeder, paprikapoeder, zout, gemberpoeder en korianderpoeder. Bedek de tilapiafilets met het kruidenmengsel en leg deze samen met de citroenpartjes en ui op de pompoen en spruitjes.

4

Laat de tilapia, spruitjes en pompoen 17 minuten garen in het midden van de oven. Serveer direct.

Tilapia uit de oven met spruitjes en pompoen

Benieuwd naar nog meer heerlijke visgerechten? Check ze hier! Een echte aanrader is onze Braziliaanse visstoof ‘moqueca’.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.