In dit gerecht komt de smaak van ravioli goed tot zijn recht doordat deze wordt geserveerd in een romige botersaus met prei, knoflook, aspergebroccoli en citroen. Dit heerlijke recept staat in 15 minuutjes op tafel en is daarom ideaal wanneer je weinig tijd hebt om te koken.
Snijd de prei in dunne ringen en snijd de knoflook fijn. Verhit in een koekenpan de roomboter en bak de prei en knoflook op laag vuur aan. Rasp de gele schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet, dit is bitter) en voeg dit toe aan de prei en knoflook. Knijp de helft van de citroen uit in de roomboter en zet het vuur wat hoger.
Breng een steelpan met ruim water aan de kook. Kook de ravioli 3 min. en laat uitlekken.
Voeg de aspergebroccoli toe aan de roombotersaus en bak deze 3 min. mee. Roer vervolgens de ravioli door de roombotersaus en serveer de pasta warm.
Ingrediënten
Instructies
Snijd de prei in dunne ringen en snijd de knoflook fijn. Verhit in een koekenpan de roomboter en bak de prei en knoflook op laag vuur aan. Rasp de gele schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet, dit is bitter) en voeg dit toe aan de prei en knoflook. Knijp de helft van de citroen uit in de roomboter en zet het vuur wat hoger.
Breng een steelpan met ruim water aan de kook. Kook de ravioli 3 min. en laat uitlekken.
Voeg de aspergebroccoli toe aan de roombotersaus en bak deze 3 min. mee. Roer vervolgens de ravioli door de roombotersaus en serveer de pasta warm.
Mijn moeder van 87 heeft het gekookt voor ons, alleen ze kon nergens vinden in de omschrijving hoe de botersaus te maken.
Klopt dit?
Hi Rene,
Wat leuk dat je moeder dit heeft gekookt! De botersaus wordt in stap 1 gemaakt, met de prei, knoflook en citroen. Hier voeg je bij stap 3 de asperge broccoli en ravioli aan toe.
Groet,
Lisa
We hebben heerlijk gegeten! Wel nog 200 gram gehalveerde snoeptomaatjes toegevoegd bij de prei etc. Het recept gaat in de receptenklapoer!
Hi Susan,
Super leuk om te horen! Snoeptomaatjes erbij klinkt heerlijk :).
Groetjes,
Jennifer