Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Truffelravioli in romige botersaus

Truffelravioli in romige botersaus

In dit gerecht komt de smaak van ravioli goed tot zijn recht doordat deze wordt geserveerd in een romige botersaus met prei, knoflook, aspergebroccoli en citroen. Dit heerlijke recept staat in 15 minuutjes op tafel en is daarom ideaal wanneer je weinig tijd hebt om te koken.

NiveauBeginner

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd5 minutenTotale Tijd15 minuten

Ingrediënten
 1 prei
 1 teentje knoflook
 50 gr gezouten roomboter
 ½ kleine citroen
 250 gr truffel ravioli
 200 gr aspergebroccoli

Bereidingswijze
1

Snijd de prei in dunne ringen en snijd de knoflook fijn. Verhit in een koekenpan de roomboter en bak de prei en knoflook op laag vuur aan. Rasp de gele schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet, dit is bitter) en voeg dit toe aan de prei en knoflook. Knijp de helft van de citroen uit in de roomboter en zet het vuur wat hoger.

2

Breng een steelpan met ruim water aan de kook. Kook de ravioli 3 min. en laat uitlekken.

3

Voeg de aspergebroccoli toe aan de roombotersaus en bak deze 3 min. mee. Roer vervolgens de ravioli door de roombotersaus en serveer de pasta warm.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 prei
 1 teentje knoflook
 50 gr gezouten roomboter
 ½ kleine citroen
 250 gr truffel ravioli
 200 gr aspergebroccoli

Instructies

Bereidingswijze
1

Snijd de prei in dunne ringen en snijd de knoflook fijn. Verhit in een koekenpan de roomboter en bak de prei en knoflook op laag vuur aan. Rasp de gele schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet, dit is bitter) en voeg dit toe aan de prei en knoflook. Knijp de helft van de citroen uit in de roomboter en zet het vuur wat hoger.

2

Breng een steelpan met ruim water aan de kook. Kook de ravioli 3 min. en laat uitlekken.

3

Voeg de aspergebroccoli toe aan de roombotersaus en bak deze 3 min. mee. Roer vervolgens de ravioli door de roombotersaus en serveer de pasta warm.

Truffelravioli in romige botersaus

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.