Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Upside-down rabarbercake

Upside-down rabarbercake

Rabarber is een echte vitaminebom: rabarber bevat onder andere vitamine B, C en K én veel vezels. Goed voor onder andere je spijsvertering en je immuunsysteem, maar bovenal erg lekker door de friszure smaak. Wij verwerken rabarber in deze heerlijke cake, maar dan op z’n kop!

NiveauGemiddeld

Voorziet in10 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd1 uurTotale Tijd1 uur 15 minuten

Ingrediënten
 500 gr rabarber
 200 gr frambozenjam
 1 limoen, rasp en sap
 2 tl maïzena
 4 eieren
 130 gr suiker
 20 gr vanillesuiker
 40 ml olijfolie
 Snuf zout
 ½ tl bakpoeder
 100 gr bloem
 1 el poedersuiker
Extra keukenbenodigdheden
 Springvorm (ø 26 cm)
 Handmixer

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 170°C. Vet een springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.

2

Snijd de rabarber in dikke plakken. Meng de plakken rabarber met de frambozenjam en de limoenrasp. Meng het limoensap met de maïzena en meng dit door het rabarber-frambozenmengsel.

3

Klop de eieren en suiker met een mixer op een hoge snelheid luchtig. Voeg de olijfolie toe en mix tot alles goed gemengd is.

4

Meng het zout, de bakpoeder en bloem. Zeef dit boven de kom met het ei-suikermengsel en spatel voorzichtig erdoorheen tot een cakebeslag.

5

Schenk het rabarbermengsel in de bakvorm en giet het cakebeslag eroverheen. Bak in ongeveer 1 uur gaar in de oven. Als de cake te veel verkleurt, kun je deze afdekken met aluminiumfolie om te voorkomen dat de cake aanbrandt. Test of de cake gaar is door er een satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit, dan is de cake goed.

6

Laat de cake even afkoelen en haal de cake ondersteboven uit de vorm. Decoreer met poedersuiker.

Ingrediënten

Ingrediënten
 500 gr rabarber
 200 gr frambozenjam
 1 limoen, rasp en sap
 2 tl maïzena
 4 eieren
 130 gr suiker
 20 gr vanillesuiker
 40 ml olijfolie
 Snuf zout
 ½ tl bakpoeder
 100 gr bloem
 1 el poedersuiker
Extra keukenbenodigdheden
 Springvorm (ø 26 cm)
 Handmixer

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 170°C. Vet een springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.

2

Snijd de rabarber in dikke plakken. Meng de plakken rabarber met de frambozenjam en de limoenrasp. Meng het limoensap met de maïzena en meng dit door het rabarber-frambozenmengsel.

3

Klop de eieren en suiker met een mixer op een hoge snelheid luchtig. Voeg de olijfolie toe en mix tot alles goed gemengd is.

4

Meng het zout, de bakpoeder en bloem. Zeef dit boven de kom met het ei-suikermengsel en spatel voorzichtig erdoorheen tot een cakebeslag.

5

Schenk het rabarbermengsel in de bakvorm en giet het cakebeslag eroverheen. Bak in ongeveer 1 uur gaar in de oven. Als de cake te veel verkleurt, kun je deze afdekken met aluminiumfolie om te voorkomen dat de cake aanbrandt. Test of de cake gaar is door er een satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit, dan is de cake goed.

6

Laat de cake even afkoelen en haal de cake ondersteboven uit de vorm. Decoreer met poedersuiker.

Upside-down rabarbercake

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.