Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Vegetarische Nasi Goreng bowl in een ‘ei netje’

Vegetarische Nasi Goreng bowl in een ‘ei netje’

Gek op nasi? Wij ook! Tijd voor een vegetarische variant. Deze heerlijke Nasi Goreng met een netje van ei is een feestje op je bord. Goreng betekent ‘gebakken’ en daarom bakken we de rijst na het koken nog een klein beetje knapperig.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd25 minuten

Ingrediënten
 200 gr rijst
 1 grote ui
 2 teentjes knoflook
 2 el kokosolie
 1 tl sambal
 ¾ blokje groentebouillon
 1 bosui
 1 selderijblad
 2 eieren
 2 tl sesamolie
 ½ el sojasaus
 2 el seroendeng
 2 el kleine augurken
 100 gr vegetarische kroepoek

Bereidingswijze
1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af, spoel af met koud water en zet apart.

2

Snijd de ui in ringen. Pel en hak de knoflook fijn. Bak de ui in 2 eetlepels kokosolie op middelhoog vuur tot deze zacht is. Voeg de knoflook en sambal toe en bak nog eens 1 min.

3

Voeg de koude rijst toe aan de ui en bak deze al scheppend mee. Kruimel het bouillonblokje over de rijst en blijf omscheppen. De rijst mag ‘gebakken’ worden zodat deze een beetje knapperig wordt.

4

Snijd de bosui in ringen en 2 stengels en het blad van de selderij fijn. Voeg toe aan de rijst.

5

Kluts de eieren samen met de sesamolie en sojasaus. Bak de helft van het eimengsel in een pan en maak hier ‘gaten 'in zodat er een netje ontstaat. Dit doe je door met een vork het ei in de pan te ‘zwieren’. Bak het ei totdat de bovenkant gestold is. Herhaal met de andere helft van het ei mengsel.

6

Rooster de seroendeng in een droge koekenpan tot net gekleurd en geurig.

7

Drapeer het eiernetje in een kom en schep de Nasi Goreng in het netje. Strooi seroendeng over de Nasi Goreng en serveer met de mini augurkjes en kroepoek.

Ingrediënten

Ingrediënten
 200 gr rijst
 1 grote ui
 2 teentjes knoflook
 2 el kokosolie
 1 tl sambal
 ¾ blokje groentebouillon
 1 bosui
 1 selderijblad
 2 eieren
 2 tl sesamolie
 ½ el sojasaus
 2 el seroendeng
 2 el kleine augurken
 100 gr vegetarische kroepoek

Instructies

Bereidingswijze
1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af, spoel af met koud water en zet apart.

2

Snijd de ui in ringen. Pel en hak de knoflook fijn. Bak de ui in 2 eetlepels kokosolie op middelhoog vuur tot deze zacht is. Voeg de knoflook en sambal toe en bak nog eens 1 min.

3

Voeg de koude rijst toe aan de ui en bak deze al scheppend mee. Kruimel het bouillonblokje over de rijst en blijf omscheppen. De rijst mag ‘gebakken’ worden zodat deze een beetje knapperig wordt.

4

Snijd de bosui in ringen en 2 stengels en het blad van de selderij fijn. Voeg toe aan de rijst.

5

Kluts de eieren samen met de sesamolie en sojasaus. Bak de helft van het eimengsel in een pan en maak hier ‘gaten 'in zodat er een netje ontstaat. Dit doe je door met een vork het ei in de pan te ‘zwieren’. Bak het ei totdat de bovenkant gestold is. Herhaal met de andere helft van het ei mengsel.

6

Rooster de seroendeng in een droge koekenpan tot net gekleurd en geurig.

7

Drapeer het eiernetje in een kom en schep de Nasi Goreng in het netje. Strooi seroendeng over de Nasi Goreng en serveer met de mini augurkjes en kroepoek.

Vegetarische Nasi Goreng bowl in een ‘ei netje’

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.