Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Venkel uit de oven met aardappelpartjes en chorizo

Wij zijn gek op venkel vanwege de bijzondere, zoete smaak. Je kunt er alle kanten mee op. Dit keer hebben we gekozen voor venkel uit de oven met aardappelpartjes en chorizo. Een hele maaltijd op 1 schaal, makkelijk en ideaal toch?

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding5 minutenKooktijd30 minutenTotale Tijd35 minuten

Ingrediënten
 1 venkel
 4 el olijfolie
 3 el honing
 Zeezout
 150 gr chorizo
 450 gr aardappelpartjes met schil
 Peper en zout
 Handje walnoten

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180ºC. Verwijder de groene pluimen van de venkel en snijd de onderkant eraf. Snijd de venkel in 4 delen. Smeer de venkel in met olijfolie, 2/3 deel van de honing en bestrooi met wat zeezout.

2

Snijd de chorizo in plakjes. Verdeel de venkel, aardappelpartjes en plakjes chorizo over de ovenschaal. Voeg hier een flinke scheut olijfolie aan toe. Bestrooi met peper en zout en besprenkel als laatst met de overgebleven honing.

3

Plaats de ovenschaal voor ca. 30 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en verdeel de walnoten over het gerecht.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 venkel
 4 el olijfolie
 3 el honing
 Zeezout
 150 gr chorizo
 450 gr aardappelpartjes met schil
 Peper en zout
 Handje walnoten

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180ºC. Verwijder de groene pluimen van de venkel en snijd de onderkant eraf. Snijd de venkel in 4 delen. Smeer de venkel in met olijfolie, 2/3 deel van de honing en bestrooi met wat zeezout.

2

Snijd de chorizo in plakjes. Verdeel de venkel, aardappelpartjes en plakjes chorizo over de ovenschaal. Voeg hier een flinke scheut olijfolie aan toe. Bestrooi met peper en zout en besprenkel als laatst met de overgebleven honing.

3

Plaats de ovenschaal voor ca. 30 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en verdeel de walnoten over het gerecht.

Venkel uit de oven met aardappelpartjes en chorizo

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.