Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Visburger met zoetzure ingelegde groenten en yoghurtsaus

Visburger met zoetzure ingelegde groenten en yoghurtsaus

Deze heerlijke visburgers kun je heel makkelijk zelf maken. In dit recept gebruiken wij kabeljauw, maar je kunt zelf kiezen welke vis je gebruikt. De visburger wordt geserveerd op een knapperig broodje in combinatie met frisse yoghurtsaus en ingelegde groenten; een heerlijk gerecht!

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 ½ komkommer
 2 radijsjes
 1 sjalot
 2 el witte wijnazijn
 1 tl suiker
 120 gr witvis (bijvoorbeeld pangasiusfilet)
 2 eieren
 6 el bloem
 Rasp van 1/2 citroen
 6 el paneermeel
 Peper en zout
 1 el kokosolie
 8 gr bieslook
 4 tl kappertjes
 2 augurken
 Klein handje verse dille
 6 el volle yoghurt
 ½ tl paprikapoeder
 ½ tl knoflookpoeder
 2 volkoren broodjes
 50 gr gemengde sla

Bereidingswijze
1

Snijd de komkommer in linten met een dunschiller of kaasschaaf. Snijd de radijsjes en sjalot in dunne plakjes. Doe de groenten in een kommetje en giet de azijn, suiker en een snufje zout erbij. Meng door elkaar en zet apart.

2

Steek de vis uit in een rondje om de vis passend te maken voor een rond broodje.

3

Maak 3 schaaltjes: één schaaltje met geklopte eieren, de tweede met paneermeel en meng in de derde de bloem met de citroenrasp.

4

Bestrooi de vis aan beide kanten met zout en peper. Haal de vis eerst door het bloemmengsel, vervolgens door het ei en als laatst door het paneermeel. Herhaal dit nog een keer zodat de vis een stevige paneer laag krijgt.

5

Bak de vis in kokosolie in circa 7 min op laag vuur zodat deze mooi goudbruin kleurt en gaar wordt. Laat de visburger uitlekken op een stukje keukenpapier.

6

Maak ondertussen de saus: hak de bieslook, kappertjes, augurk en dille fijn. Meng yoghurt, paprikapoeder, knoflookpoeder en de gehakte kruiden tot een sausje. Voeg naar smaak zout en peper toe.

7

Snijd het broodje open en rooster deze in een pan krokant. Verdeel een lepel saus op de bodem en leg daarop de visburger. Maak af met de ingelegde groenten en klein handje sla.

Ingrediënten

Ingrediënten
 ½ komkommer
 2 radijsjes
 1 sjalot
 2 el witte wijnazijn
 1 tl suiker
 120 gr witvis (bijvoorbeeld pangasiusfilet)
 2 eieren
 6 el bloem
 Rasp van 1/2 citroen
 6 el paneermeel
 Peper en zout
 1 el kokosolie
 8 gr bieslook
 4 tl kappertjes
 2 augurken
 Klein handje verse dille
 6 el volle yoghurt
 ½ tl paprikapoeder
 ½ tl knoflookpoeder
 2 volkoren broodjes
 50 gr gemengde sla

Instructies

Bereidingswijze
1

Snijd de komkommer in linten met een dunschiller of kaasschaaf. Snijd de radijsjes en sjalot in dunne plakjes. Doe de groenten in een kommetje en giet de azijn, suiker en een snufje zout erbij. Meng door elkaar en zet apart.

2

Steek de vis uit in een rondje om de vis passend te maken voor een rond broodje.

3

Maak 3 schaaltjes: één schaaltje met geklopte eieren, de tweede met paneermeel en meng in de derde de bloem met de citroenrasp.

4

Bestrooi de vis aan beide kanten met zout en peper. Haal de vis eerst door het bloemmengsel, vervolgens door het ei en als laatst door het paneermeel. Herhaal dit nog een keer zodat de vis een stevige paneer laag krijgt.

5

Bak de vis in kokosolie in circa 7 min op laag vuur zodat deze mooi goudbruin kleurt en gaar wordt. Laat de visburger uitlekken op een stukje keukenpapier.

6

Maak ondertussen de saus: hak de bieslook, kappertjes, augurk en dille fijn. Meng yoghurt, paprikapoeder, knoflookpoeder en de gehakte kruiden tot een sausje. Voeg naar smaak zout en peper toe.

7

Snijd het broodje open en rooster deze in een pan krokant. Verdeel een lepel saus op de bodem en leg daarop de visburger. Maak af met de ingelegde groenten en klein handje sla.

Visburger met zoetzure ingelegde groenten en yoghurtsaus

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.